Στο σκαμνί ο δάσκαλος που ασελγούσε σε παιδιά δημοτικού στην Κρήτη

Στο προσκήνιο επανέρχεται αύριο η υπόθεση του δασκάλου από την Ιεράπετρα που κατηγορείται ότι προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος μαθητών του δημοτικού σχολείου που εργαζόταν από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι το Φεβρουάριο του 2016.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί την Τρίτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου. Θυμίζουμε ότι στις 22 Φεβρουαρίου 2016 μετά από πολύωρη ανάκριση, προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή – Εισαγγελέα ο 52χρονος δάσκαλος από την Ιεράπετρα.

Οι κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν ήταν για αποπλάνηση παιδιών ηλικίας μικρότερης των 14 ετών και για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.

Ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε τις παράνομες πράξεις που έχουν βιντεοσκοπηθεί αλλά δεν αναγνώρισε εκτός των βιντεοσκοπημένων παράνομων πράξεων, κάποια άλλη. Ο κατηγορούμενος είχε προφυλακιστεί στις Φυλακές Τριπόλεως.

Ο δικηγόρος του Νίκος Παπαδάκης είχε ζητήσει τότε να γίνει ψυχιατρική εξέταση και πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Να σημειωθεί τέλος πως ο Εισαγγελέας είχαν εκδώσει ειδική διάταξη προκειμένου να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες και το όνομα του κατηγορούμενου.

Θυμίζουμε ότι ο εκπαιδευτικός που δίδασκε σε δημοτικό σχολείο συνελήφθη έπειτα από καταγγελία των γονέων ενός ανήλικου κοριτσιού, οι οποίοι είχαν υποψιασθεί τη συμπεριφορά του αλλά και με βάση υλικό από κάμερα που τοποθέτησαν, καταγράφοντας τις κινήσεις του στο δωμάτιο του 8χρονου κοριτσιού που του έκανε μάθημα.