Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του Ν. Λίλλη

Ο Γιώργος Χριστοφίδης, συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Λίλλη στην υπόθεση της ιδιωτικής ποινικής αγωγής για το αδίκημα ανάκλησης επιταγής ύψους 400 περίπου χιλιάδων ευρώ, που κατέθεσε η οικογένεια Dashishah από τη Σαουδική Αραβία εναντίον του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη και της εταιρείας του Wadnic Trading Ltd, παραιτήθηκε σήμερα.

Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ενώπιον της Προέδρου του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας Αλεξίας Λυκούργου, ότι υπήρξε διαφωνία μεταξύ του ιδίου και του πελάτη του ως προς το χειρισμό της υπόθεσης και υπέβαλε αίτημα για άδεια απόσυρσης του από συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Η κ. Λυκούργου έδωσε τελικά άδεια για απόσυρση του Γιώργου Χριστοφίδη ενώ ερωτηθείς σχετικά ο Νίκος Λίλλης ανέφερε ότι η διαφωνία με τον συνήγορο υπεράσπισης του προέκυψε σήμερα.

Μετά την εξέλιξη αυτή η Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας όρισε την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014 ως ημερομηνία για προγραμματισμό της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου ο Νίκος Λίλλης ήταν προγραμματισμένο να δώσει γραπτή ένορκη απολογία.

Στην προηγούμενη δικάσιμο δηλαδή στις 26 Ιουνίου, ο Νίκος Λίλλης ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία Dashishah International Ltd για καταβολή μέρους του διεκδικούμενου ποσού και ταυτόχρονη απόσυρση της αστικής αγωγής.

Οι Σαουδάραβες διεκδικούσαν ποσό 400 χιλιάδων ευρώ από τον Λίλλη, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τελικά η συμφωνία έκλεισε στις 300 χιλιάδες ευρώ. Ο συμβιβασμός αφορούσε στην αστική αγωγή, ωστόσο παραμένει ακόμα εκκρεμής η ιδιωτική ποινική υπόθεση για το αδίκημα της ανάκλησης επιταγής η οποία ορίστηκε για τις 10 Ιουλίου 2014 και τελικά πήρε αναβολή.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες του αδικήματος, ο Νίκος Λίλλης, κατά το Δεκέμβριο του 2011 προκάλεσε τη μη εξόφληση επιταγής ποσού 400 χιλιάδων ευρώ προς την εταιρεία Dashishah International Ltd.

Η αστική αγωγή είχε κατατεθεί από την οικογένεια Dashishah από τη Σαουδική Αραβία εναντίον της εταιρείας Wadnic Trading Ltd, ιδιοκτησίας του Λίλλη. Οι ενάγοντες υποστηρίζουν με την αγωγή τους ότι ο Λίλλης, δια της εταιρείας του, απέσπασε από τη δική τους εταιρεία ποσό 400 χιλιάδων ευρώ έναντι μετοχών της εταιρείας Wadnic Trading Ltd.

Ωστόσο όταν οι Σαουδάραβες αδυνατούσαν να επικοινωνήσουν με τον Λίλλη μετά την πληρωμή των 400 χιλιάδων ευρώ, επιχείρησαν να εξαργυρώσουν επιταγή που τους είδε δώσει ο Λίλλης για το ίδιο ποσό ως εγγύηση, σε περίπτωση που δεν προχωρούσε η συμφωνία. Τελικά όμως ανακάλυψαν πως η επιταγή δεν είχε αντίκρισμα αφού είχε ακυρωθεί από τον Νίκο Λίλλη.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο κάλεσε τον Νίκο Λίλλη και την εταιρεία του σε απολογία σημειώνοντας πως μετά τη συνομολόγηση μνημονίου συναντίληψης με την εταιρεία Dashishah International Ltd, ο Λίλλης, αφού απέσπασε από τους Σαουδάραβες ποσό 400 χιλιάδων ευρώ, υπέγραψε ισόποση επιταγή προς όφελος των Σαουδάραβων.

Η επιταγή κατέστη πληρωτέα στις 23 Δεκεμβρίου 2011 και αυθημερόν οι Σαουδάραβες την παρουσίασαν για να πληρωθεί για να διαπιστώσουν ωστόσο πως η επιταγή είχε ανακληθεί με γραπτή εντολή, που είχε υπογραφεί από τον ίδιο τον Νίκο Λίλλη εκ μέρους της εταιρείας Wadnic Trading Ltd.

 

laimitomos.com