Οι πολίτες παρακολουθούν με απογοήτευση τον ευτελισμό των Θεσμών

Εκφράζουμε την έντονη μας ανησυχία για το πολύ-αναμενόμενο Πλαίσιο Αφερεγγυότητας

Κάθε συνεδρία της Κυπριακής Βουλής και χειρότερα. Αλαλούμ, ασυνεννοησία, πολιτικά τεχνάσματα και πολιτικά παιχνίδια.

Οι πολίτες παρακολουθούν τους εκλελεγμένους τους αντιπροσώπους να βγάζουν πολιτικές κορώνες, να δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας με εύηχα συνθήματα και τελικά να προωθούν τα συμφέροντα της Τρόικα και όχι των πολιτών.

Οι πολίτες παρακολουθούν με απογοήτευση τον ευτελισμό των Θεσμών.

Αναπέμπει δύο νόμους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που ψηφίστηκαν μόλις δύο εβδομάδες πριν, και του ενός γίνεται δεκτή η αναπομπή (δηλαδή κατάργηση πριν καν εφαρμοστεί), και ο άλλος τροποποιείται.

Είναι φανερό ότι τα δύο Νομοθετήματα αναπέμφθηκαν από τον Πρόεδρο όχι λόγω δυσαρμονίας τους με το Σύνταγμα ή γιατί δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον αλλά γιατί η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ακολουθεί μόνο τις προσταγές της Τρόικα. Συνοδοιπόροι της Κυβέρνησης και άλλες πολιτικές δυνάμεις που κάτω από το μανδύα της επαναδιαπραγμάτευσης, η καρδιά τους χτυπά στους ρυθμούς μόνο Μνημονίου.

Ως Συμμαχία Πολιτών εκφράζουμε την έντονη μας ανησυχία για το πολύ-αναμενόμενο Πλαίσιο Αφερεγγυότητας. Η Κυβέρνηση το παρουσιάζει ως σωτηρία και δίκτυ προστασίας αλλά δεν έχει καμία διάθεση να συμπεριλάβει στο πακέτο των Νομοθεσιών πρόνοιες που θα προστατεύουν τις ευάλωτες ομάδες, την πρώτη κατοικία ή την επαγγελματική στέγη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.