Παράδοξα και ελληνικά…

Είναι από τα παράδοξα αλλά αληθινά. Δυο χωριά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα , το Μπράζτεν και το Τσράντσα φιλοδοξούν να προσαρτηθούν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, με τίτλο “Το ελληνικό όνειρο δύο βουλγαρικών χωριών”, οι 1.400 περίπου κάτοικοι των δυο αυτών χωριών, με επιστολής τους στις βουλγαρικές αρχές ζήτησαν να “διοικούνται είτε από τη Δράμα, είτε από την Καβάλα” γιατί “έχουμε χάσει κάθε ελπίδα στη Βουλγαρία”, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι των δυο χωριών είναι κυρίως αγρότες αλλά ελλείψει τίτλων που να δείχνουν ότι η γη αυτή τους ανήκει εδώ και πολλές γενιές πέφτουν πολύ συχνά θύματα κερδοσκόπων.

“Στην Ελλάδα σέβονται αυτούς που δουλεύουν τη γη. Εδώ είναι το βασίλειο της απάτης και της διαφθοράς” υποστηρίζει η Ιλέν Ντολάπτσιεβ, δημόσιος υπάλληλος του χωριού Τσράνσα.

Απ΄ότι φαίνεται, η οικονομική κρίση και η τεράστια ανεργία στη βόρεια Ελλάδα δεν τους πτοεί από το να ενταχτούν στην Ελλάδα όταν οι έλληνες κάνουν ότι μπορούν για να φύγουν. Ακόμα και στη Βουλγαρία.