Παπαδόπουλος: Με συγκεκριμένη νομοθεσία με διαφάνεια και με κονδύλι να γνωρίζουν οι πάντες πως κινείται ο Πρόεδρος

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασίαδη, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών του Προέδρου με αρχηγούς κομμάτων.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «έχουμε την καλύτερη διάθεση και πίστη να συζητήσουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν οφέλη νοουμένου φυσικά ότι θα ληφθούν υπόψιν οι δικές μας ανησυχίες και οι δικές μας προτάσεις».

Πρόσθεσε πως «εγείραμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακόμη ένα θέμα που έχει να κάνει με το τις συζητήσεις των ημερών και τις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή. Θεωρούμε ότι η χρήση των ιδιωτικών αεροπλάνων με τον τρόπο που έχει γίνει, αλλά και το θέμα που έχει προκύψει με τις πολιτογραφήσεις συγκεκριμένων επενδυτών δημιουργών τεράστια προβλήματα πολιτικής ηθικής».

«Ως ΔΗΚΟ θεωρούμε ότι το ζήτημα των ταξιδιών του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη χρήση ιδιωτικών αεροπλάνων πρέπει να θεσμοθετηθεί. Με συγκεκριμένη νομοθεσία με διαφάνεια και με κονδύλι να γνωρίζουν οι πάντες πως κινείται ο Πρόεδρος», εξήγησε.

Ως θέμα αρχής, είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει την ευχέρεια να μετακινείται στο εξωτερικό, καθώς είναι τεράστιες οι υποχρεώσεις, ιδιαίτερα για μια Ευρωπαϊκή χώρα, και είναι αναμενόμενο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να πρέπει να ταξιδεύει και να επισκέπτεται σημαντικές χώρες στο εξωτερικό και σημαντικά κέντρα λήψεως αποφάσεων.

«Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με κάθε τρόπο έτσι ώστε να βοηθήσουμε στην προώθηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας σε διάφορα επίπεδα, πλην όμως θέλουμε να απομακρυνθούν σκιές της διαπλοκής και της διαφθοράς οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από τη χρήση του ιδιωτικού αεροπλάνου με τον τρόπο που έχει γίνει και με τις πολιτογραφήσεις που φαίνεται ότι παράτυπα είχαν δοθεί» συμπλήρωσε.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε εξάλλου ότι εκκρεμεί ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τις πολιτογραφήσεις καθώς «αναμένουμε ακόμα να έρθουν Κανονισμοί και να εγκριθούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τα αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια με τα οποία θα παραχωρούνται πλέον τα διαβατήρια σε οποιουσδήποτε ενδιαφερόμενους επενδυτές».

Ερωτηθείς για την αναφορά του σε παράτυπες πολιτογραφήσεις, τη στιγμή που το Προεδρικό λέει ότι το κονδύλι της επένδυσης ήταν πέραν αυτού που προνοείτο, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «με βάση της έκθεση του Γενικού Ελεγκτή δεν διαπιστώνουμε κάτι τέτοιο».