Ο CIPA δημιουργεί διαύλους επικοινωνίας μεταξύ Υπουργού Ενέργειας και Βρετανών επενδυτών

Την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, θέματα που απασχολούν τις βρετανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, αλλά και να υποβάλουν εισηγήσεις αναφορικά με το επενδυτικό περιβάλλον της Κύπρου, είχαν Βρετανοί επιχειρηματίες και επενδυτές στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Πρόγευμα με τον Υπουργό», που διοργάνωσε για μια ακόμη φορά ο Κυπριακός Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA).

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν μέλη του Κυπρο-Βρετανικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (The Cyprus-UK Business Association), ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Matthew Kidd, καθώς και ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Φειδίας Πηλείδης. Από πλευράς CIPA παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Χριστόδουλος Ε. Αγκαστινιώτης, ο Αντιπρόεδρος Χρίστος Μαυρέλλης, μέλη του ΔΣ και στελέχη του Οργανισμού. Η εκδήλωση, πέραν του ότι προσέφερε στους Βρετανούς επενδυτές τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τον υπουργό Ενέργειας, παρείχε επίσης τη δυνατότητα προώθησης, από πλευράς του CIPA και της κυβέρνησης, των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που συγκεντρώνει η Κύπρος ως επενδυτικός προορισμός.

Οι Βρετανοί επενδυτές συνεχάρησαν τον CIPA για την πρωτοβουλία που ανέλαβε και εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον Οργανισμό, για τη βοήθεια και στήριξη που κατά καιρούς τους έχει προσφέρει. Οι επενδυτές αναγνώρισαν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη δημιουργία ακόμη πιο φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος και αρκετοί επαναβεβαίωσαν τη στήριξή τους προς την κυπριακή οικονομία. Κατά τη διάρκεια του προγεύματος, οι Βρετανοί επενδυτές ανέφεραν ότι προσβλέπουν στην εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών που προγραμματίζονται καθώς και στην επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης.

Προσφωνώντας τη συνάντηση, ο κ. Λακκοτρύπης, αφού ευχαρίστησε τον CIPA και τον Κύπρο-Βρετανικό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στη δραστηριοποίηση βρετανικών επιχειρήσεων στην Κύπρο σε διάφορους τομείς. Αναφέρθηκε, επίσης, στις πρόσφατες θετικές αξιολογήσεις που έτυχε η κυπριακή οικονομία, ενώ μίλησε και για τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων η ενέργεια, ο τουρισμός, η ναυτιλία κτλ. Ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε ότι παρά την οικονομική κρίση, η Κύπρος συνεχίζει να διατηρεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα ως επενδυτικός προορισμός και διαβεβαίωσε τους Βρετανούς επενδυτές ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε η κυπριακή οικονομία να οδηγηθεί σε τροχιά ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του CIPA κ. Αγκαστινιώτης ανέφερε ότι «ο CIPA κατέγραψε τις εισηγήσεις και άλλα ζητήματα που ηγέρθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης με σκοπό τη δρομολόγηση ανάλογων ενεργειών στο πλαίσιο της αποστολής του». Ευχαρίστησε, επίσης, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Κύπρο.