Ο Υπουργός Οικονομικών ευθυγραμμίστηκε με την Τρόικα

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, σε γραπτή του δήλωση  για το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίας του Eurogroup, ανέφερε ότι ο  Υπουργός Οικονομικών, αντί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της Κυπριακής οικονομίας και της Κύπρου στο Eurogroup , ουσιαστικά ευθυγραμμίστηκε εκ των προτέρων με τις αποφάσεις της ΕΚΤ και της Τρόικα, άφησε εκτεθειμένη την Κύπρο και θέλει να κάνει διαπραγμάτευση με την Κυπριακή Βουλή βάζοντας και πάλι το πιστόλι στον κρόταφο στα Κυπριακά Κόμματα.

Πρόθεσε επίσης ότι: «Ένας Υπουργός Οικονομικών πρέπει να διαπραγματεύεται με τους ξένους, προασπιζόμενος τα εθνικά μας συμφέροντα. Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση με την όλη πολιτική που ακολουθεί στο θέμα του Μνημονίου, θα βυθίσει την Κυπριακή οικονομία σε βαθύτερη οικονομική κρίση και στο θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα οδηγήσει σε μια λεηλασία των περιουσιών των πολιτών, ενδεχόμενα χειρότερη και από αυτή της τουρκικής εισβολής».

Σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, «δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία σε κανένα συμπολίτη μας ότι και με τη Νομοθεσία που θα φέρει η Κυβέρνηση, βάσει των δεσμεύσεων που ανέλαβε στο νέο Μνημόνιο, θα εκχωρήσει το δικαίωμα στις Τράπεζες να εκχωρούν δάνεια ή πακέτα δανείων σε τρίτους και τότε οι μαζικές εκποιήσεις θα ακολουθήσουν σαν λαίλαπα».

Παράλληλα, ο κ. Λιλλήκας επαναλαμβάνει τη θέση του πως με την ψήφιση του βασικού νόμου για τις εκποιήσεις και την ταυτόχρονη ψήφιση μερικών νομοθεσιών προσέφεραν μόνο «μια μερική κατά την άποψη της Συμμαχίας Πολιτών, προστασία των ευάλωτων ομάδων».

«Ασφαλώς αυτοί που υπερψήφισαν το Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης και τώρα δακρύβρεχτα διαμαρτύρονται, στην ουσία έκαναν πλάτες και έπαιζαν πολιτικά παιχνίδια με τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση», καταλήγει.