Καλείται ο Πρόεδρος να διαπραγματευτεί με τη Τρόικα

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ,  Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση της Κύπρου είναι η μόνη κυβέρνηση που δεν διεκδικεί τίποτε από την Τρόικα και την Ευρώπη και μόνο πανηγυρίζει δημιουργώντας ψεύτικες εικόνες ότι δήθεν πετυχαίνουμε οικονομικό θαύμα.

Επίσης ο κ. Στεφάνου, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αντί, όπως είπε, “να βάζει το πιστόλι στον κρόταφο της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας για να περάσει την καταστροφική συμφωνία της κυβέρνησής του με την Τρόικα για τις εκποιήσεις, πρέπει να κάνει αυτό για το οποίο προεκλογικά δεσμεύτηκε και δεν έκανε ποτέ”, δηλαδή “να αξιοποιήσει τους νόμους που ψήφισε η Βουλή για προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και να διαπραγματευτεί σκληρά με την Τρόικα για να αλλάξει το νομοσχέδιο”.
Επεσήμανε επίσης ότι: “Αυτή είναι η μοναδική επιλογή για να εξυπηρετηθεί το δημόσιο συμφέρον”, και πρόσθεσε πως το πραγματικό δίλημμα δεν είναι αν η Κύπρος λάβει την επόμενη δόση.

Η δόση αποκτά νόημα μόνο αν θα υπάρχει οικονομία ικανή να στηρίξει την ανάπτυξη και το κοινωνικό κράτος, ο κ. Στεφάνου σημείωσε πως “η εφαρμογή του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις, θα προκαλέσει την καταστροφή του τραπεζικού συστήματος και κατ’ επέκταση της οικονομίας. Και σε μια κατεστραμμένη οικονομία καμία δόση και κανένα πρόγραμμα δεν έχει αντίκρισμα, όπως και οι θυσίες στις οποίες υποβάλλονται οι πολίτες”, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της φορολόγησης του εφάπαξ, ο κ. Στεφάνου είπε πως είναι φανερό ότι η κυβέρνηση μεθοδεύει τη φορολόγηση του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, παρότι ο Πρόεδρος είχε δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες φορολογίες.

“Οι κυβερνώντες, αφού υφάρπαξαν την ψήφο του λαού με πολλές ψεύτικες υποσχέσεις, συνεχίζουν τη φορομπηχτική τους πολιτική φορτώνοντας ακόμα περισσότερα βάρη στους πολίτες. Οι κυβερνώντες συνεχίζουν τις πολιτικές λιτότητας που καταστρέφουν κάθε προοπτική ανάκαμψης και ανάπτυξης,” σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

Είπε πως ενώ οι κυβερνώντες διαφημίζουν ότι θα βγούμε πιο γρήγορα από το πρόγραμμα, ταυτόχρονα μονιμοποιούν τις αποκοπές και τους φόρους.

Σημείωσε πως οι διάφορες πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση να έχει συμφωνήσει με την Τρόικα τη φορολόγηση του εφάπαξ και κάλεσε την κυβέρνηση να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις και την κοινωνία, ποιες άλλες συμφωνίες σε βάρος του λαού μας έχει κάνει με την Τρόικα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

“Η κυβέρνηση επιβάλλεται να δώσει απαντήσεις”, κατέληξε ο κ. Στεφάνου.