Ο Πιστόριους δεν θέλει να περάσει την πύλη της φυλακής C-Max

Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης κρίθηκε ένοχος για φόνο εξ αμελείας, απόφαση που ήδη συζητείται ευρέως και όχι μόνο στους νομικούς κύκλους.

Η μάχη του δικαστηρίου ολοκληρώνεται με τις μικρότερες δυνατές απώλειες για τον Όσκαρ Πιστόριους, τώρα ωστόσο αρχίζει ένας άλλος αγώνας για τον ίδιο.

Αφού γλίτωσε λοιπόν τα ισόβια για το θάνατο της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, ο κ. Πιστόριους προσπαθεί να αποφύγει τη σκληρότερη φυλακή της Νότιας Αφρικής.

Αυτή είναι η Κεντρική Φυλακή της Πρετόρια και στόχος των δικηγόρων του είναι να τον κρατήσουν μακριά από το συγκρότημα που είναι γνωστό ως C-Max και θεωρείται το πιο δύσκολο στη χώρα.

Γεμάτη με βαρυποινίτες, μολυσμένη, υπερπλήρης, είναι η ίδια φυλακή από την οποία πέρασαν οι αντίπαλοι του καθεστώτος του απαρτχάιντ και κάποιοι απ΄ αυτούς εκτελέστηκαν μέσα σε αυτή.

Το απαρτχάιντ τελείωσε, όχι όμως και ο τρόπος λειτουργίας της C-Max, όπου τίποτα δεν έχει αλλάξει, με αποτέλεσμα να παραμένει μία από τις πιο άγριες φυλακές της χώρας, την πύλη της οποίας ουδείς θα ήθελε να περάσει και πολύ περισσότερο ο κ. Πιστόριους.