Ο Ρ. Ερωτοκρίτου καλεί τους 8 εισαγγελείς να μείνουν μακριά από την υπόθεση με Γ. Εισαγγελέα

Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου,  αντέδρασε έντονα για την απόφαση Γ. Εισαγγελέα Κώστα  Κληρίδη, να αναθέσει σε 8 Εισαγγελείς τη μελέτη των ευρημάτων της Αστυνομίας για τις καταγγελίες εναντίον του.

Ο κ. Ερωτοκρίτου με επιστολή του προς τους 8  Εισαγγελείς, ονομαστικά, τους υπενθυμίζει ότι είναι υπηρεσιακά υφιστάμενοί του Γενικού και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα και τους καλεί να ενημερώσουν τους δύο γραπτώς εντός της ημέρας ότι θα μείνουν μακριά από αυτή την υπόθεση για να προστατεύσουν το κύρος της Νομικής Υπηρεσίας.

Αυτούσια η επιστολή Ρ. Ερωτοκρίτου έχει ως εξής:

Rikkos Erotokritou epistoli pros eisaggeleis

Προς Εισαγγελείς της Δημοκρατίας:

1. Ελένη Λοϊζίδου,
2. Λουϊζα Χριστοδουλίδου-Ζαννέτου,
3. Εύα Ρωσσίδου-Παπακυριακού,
4. ΄Ελενα Κλεόπα,
5. ΄Ελενα Ζαχαριάδου-Γεωργιάδου,
6. Ρένα Παπαέτη-Χατζηκώστα,
7. Μαίρη-Ανν Σταυρινίδου,
8. Μαρίνα Σπηλιωτοπούλου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Επειδή, έχω πληροφορηθεί, ότι κατόπιν οδηγιών του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, σας ανατέθηκε να μελετήσετε και να αποφασίσετε αναφορικά με το αίτημα που έγινε από τον Αρχηγό Αστυνομίας προς το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, χθες 13.5.2015, για παροχή νομικών οδηγιών προς τον πρώτο, και που σχετίζεται με καταγγελίες που διερευνά η Αστυνομία εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, αλλά και άλλων προσώπων, που κάποιοι εξ΄ αυτών εμπλέκονται μαζί του στην εναντίον του διερεύνηση, νοιώθω συναδελφικά υποχρεωμένος, όπως θέσω προς γνώση σας τα πιο κάτω:

1. Θεωρώ και είμαι βέβαιος, ότι θα συμφωνείτε μαζί μου, ως εξαιρετικά αντινομικό να καλούνται από τον ίδιο το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, υπηρεσιακά υφιστάμενοί του, όπως μελετήσουν και δώσουν ενδεχόμενες οδηγίες προς την Αστυνομία για διερεύνηση ποινικών αδικημάτων που αφορούν το ίδιο το πρόσωπο του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, αλλά και άλλων προσώπων που σχετίζονται μαζί του.

2. Και αυτό, όχι μόνο γιατί η οποιαδήποτε εμπλοκή εκ μέρους σας είναι αντινομική και αντιδεοντολογική γιατί καλείστε να αποφασίσετε για ανώτερό σας, αλλά, δεν μπορεί να είναι η οποιαδήποτε απόφασή σας, ούτε καν αντικειμενική. Και τούτο, γιατί είναι αδύνατο, υπηρεσιακά εξαρτώμενος να αποφασίζει για τόσα σοβαρά θέματα, όπως οι εν λόγω καταγγελίες για υπηρεσιακά προϊστάμενο. Τούτο, αντιβαίνει προς κάθε έννοια των αρχών της φυσικής δικαιοσύνης, αλλά και των αρχών που αφορούν την επιβαλλόμενη αντικειμενικότητα στη λήψη αποφάσεων εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσία, τόσο εντός, όσο και εκτός αυτής. Θέλω να τονίσω το εκτός της Νομικής Υπηρεσίας, υπενθυμίζοντας, ότι οι καταγγελίες που αναφέρονται πιο πάνω, έγιναν από άλλο ιεραρχικά προϊστάμενό σας, αλλά και ταυτόχρονα, που ιεραρχικά έπεται του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με βάση το Σύνταγμα.

3. Τέλος, θέλω να σας υπενθυμίσω, όπως η αντικειμενική νομικά κρίση που ανάμενε και εκ μέρους των μελών της Νομικής Υπηρεσίας, έχει σχέση και με φιλικές, οικογενειακές, επαγγελματικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ σας, είτε απευθείας, είτε μέσω άλλων προσώπων που σχετίζονται με τον ίδιο πιο πάνω τρόπο, ή με κάποιο πρόσωπο από αυτούς, και μέσω αυτών με το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Όπως, π.χ. κάποιοι/ες από εσάς, συνδέονται στενά φιλικά με πρόσωπα, τα οποία ερευνώνται μαζί με το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας από την Αστυνομία και τους αφορούν οι πιο πάνω καταγγελίες. Ακόμα κάποια μέλη των οικογενειών σας, διατηρούν επαγγελματικές σχέσεις συνεργασίας με το δικηγόρο ή τους δικηγόρους, οι οποίοι υπέγραψαν την αίτηση εναντίον μου στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Θέλω να μείνω μόνο σ΄ αυτά, που από μόνα τους θεωρώ πως είναι αρκετά και πειστικά για να σας παρακαλέσω να αποφύγετε οποιαδήποτε εμπλοκή σας στην υπόθεση εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας που διερευνά η Αστυνομία.

Εξάλλου, από ότι γνωρίζω, αυτά είναι και ο λόγος που από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υπάρχουσα κρίση στη Νομική Υπηρεσία οι νομικοί λειτουργοί της απέφυγαν επιμελώς και ορθά το έπραξαν, να έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή παρέχοντας συμβουλές ή αναλαμβάνοντας να εκπροσωπήσουν το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας στο Ανώτατο Δικαστήριο, ή στην εκκρεμούσα ποινική

διερεύνηση εναντίον μου. Και στις δύο περιπτώσεις, χρησιμοποιήθηκαν δικηγόροι εκτός της Νομικής Υπηρεσίας. Τρεις ιδιώτες δικηγόροι, για την αίτηση στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, και ένας ιδιώτης δικηγόρος στην ποινική διερεύνηση. Ενώ τώρα, που πρόκειται να δοθεί γνωμάτευση για να προχωρήσουν ή όχι οι εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα κατηγορίες, ανατίθεται η εργασία αυτή από τον ίδιο, σε υπηρεσιακά υφιστάμενούς του, με όλες τις αρνητικές νομικά συνέπειες, που εξηγήθηκαν πιο πάνω!!

Γι΄ αυτό αγαπητοί συνάδελφοι, αναμένω από εσάς τη γραπτή σας πληροφόρηση, εντός της ημέρας, σήμερα 14.5.2015, τόσο προς το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, όσο και προς εμένα, ότι θα μείνετε μακράν από οποιαδήποτε εμπλοκή σας στην πιο πάνω υπόθεση, διαφυλάττοντας έτσι, πρώτα το κύρος της Νομικής Υπηρεσίας, αλλά ταυτόχρονα και το δικό σας.