Ο Πρόεδρος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες και στη Λιθουανία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί την Τρίτη για τις Βρυξέλλες, συνοδευόμενος από μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, για να συμμετάσχει σε συνάντηση με το Κολέγιο Επιτρόπων, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Jose Manuel Barroso.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κατά τη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει το Κολέγιο των Επιτρόπων για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό και τις προσπάθειες που καταβάλλει για έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με προοπτική κατάληξης και θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής,   περιφερειακά ζητήματα, οικονομίας, ενέργειας και νεανικής απασχόλησης. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατʼ ιδίαν συνάντηση με τόσο με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Van Rompuy όσο και με τον κ. Barroso.

Στις 28 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και τον Διευθυντή του Διπλωματικού του Γραφείου, θα μεταβεί στη Λιθουανία, όπου θα παραστεί στη Σύνοδο της ΕΕ για την Ανατολική Εταιρική Σχέση.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το πρωί της 30ης  Νοεμβρίου.