Όσοι διαφοροποιούνται δεν εντάσσονται αυτόματα στον ΣΥΡΙΖΑ

«Η επιδοκιμασία όσων διαφοροποιηθούν, έστω και τώρα, από την καταστροφική κυβερνητική πολιτική, δεν σημαίνει αυτόματα ένταξη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει στη Realnews ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. «Αν το ζητήσουν, θα αξιολογηθούν  από τα αρμόδια συλλογικά μας όργανα. Και το κριτήριο της “έξωθεν καλής μαρτυρίας” θα μετρήσει πολύ» προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά μία διαφαινόμενη «στροφή» της ΔΗΜΑΡ για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει: «Οι διαφορές μας με τη ΔΗΜΑΡ ήταν και παραμένουν σημαντικές. Εν όψει του Συνεδρίου της, ίσως και λόγω των δημοσκοπήσεων, αναπτύσσεται ένας διάλογος και μια ενδιαφέρουσα κινητικότητα. Η εμπειρία της ΔΗΜΑΡ από τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και η ανοδική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, ασφαλώς δημιουργεί νέα δεδομένα. Ας μην προτρέχουμε όμως».

Ο ίδιος επιτίθεται στην κυβέρνηση λέγοντας «ότι, διαπραγμάτευση με κυβέρνηση Σαμαρά, σημαίνει ένα ατέλειωτο “μπίρι-μπίρι” με μπόλικη παραπληροφόρηση και στο τέλος “ναι σε όλα” στα τελεσίγραφα της τρόικα» και ότι μετατρέπει τις κόκκινες γραμμές «σε κορδέλες συσκευασίας του νέου πακέτου μέτρων».