Ο Πρόεδρος θα τηρήσει τις εξαγγελίες του

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δήλωσε σήμερα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα τηρήσει μέχρι και το τελευταίο γράμμα τις προεκλογικές του εξαγγελίες αναφορικά με την κατάργηση ενός συστήματος που στηριζόταν στο διαμοιρασμό θέσεων βάσει κομματικής ταυτότητας.

Σε γραπτή του δήλωση,  αναφέρει ότι, “παρά το γεγονός ότι προ διημέρου συμφωνήσαμε ότι θα καταβάλουμε προσπάθεια να διατηρήσουμε χαμηλούς τόνους στη ρητορική μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ, δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε σε νέα άδικη και σφοδρή επίθεση του κόμματος της αντιπολίτευσης, με αφορμή την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να εγκρίνει τροποποιητικό νομοσχέδιο που θα παρέχει τη δυνατότητα στον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εντός έξι μηνών από την εκλογή του, να αντικαθιστά, εάν το επιθυμεί, τα Διοικητικά Συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών”.

Προσθέτει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης “δεν αντιμετωπίζει τους διορισμούς μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ημικρατικών οργανισμών ως μέσο άλωσης του δημοσίου από ημέτερους, αλλά ως μέσο καλύτερης και αποδοτικότερης διακυβέρνησης της χώρας, βάσει και του προεκλογικού του προγράμματος, το οποίο ο λαός ενέκρινε στις πρόσφατες Προεδρικές Εκλογές”.

“Άλλωστε οι προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, τις οποίες ενέκρινε και ο λαός, δεν αφορούν μόνο τον σημερινό Πρόεδρο, αλλά και τον εκάστοτε Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, αναφέρει.

Σημειώνει ότι “δεν είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που μέχρι και την προηγούμενη του δεύτερου γύρου των Προεδρικών Εκλογών έτρεχε να διορίσει ημέτερους σε όλα τα πόστα”, προσθέτοντας ότι “ο λαός τα έζησε και τα γνωρίζει”.

“Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τηρήσει μέχρι και το τελευταίο γράμμα τις προεκλογικές του εξαγγελίες αναφορικά με την κατάργηση ενός συστήματος που στηριζόταν στο διαμοιρασμό θέσεων βάσει κομματικής ταυτότητας. Οι διορισμοί μελών στο δημόσιο και ημικρατικό τομέα θα γίνουν με βάση τα κριτήρια της νομοθεσίας και κατόπιν διαβούλευσης με τη Βουλή”, καταλήγει.