Ο Πρόεδρος ζήτησε τη ψήφιση νόμου για κάλυψη διευθυντικών θέσεων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Βουλή θα προχωρήσει σύντομα στην ψήφιση νόμου με τον οποίο θα δίνεται η δυνατότητα προαγωγής σε σημαντικούς τομείς της δημόσιας υπηρεσίας, για αναπλήρωση των διευθυντικών στελεχών που αφυπηρετούν.

Σε εκτός κειμένου αναφορές του, κατά τον χαιρετισμό στην εκδήλωση για το κυπριακό νηολόγιο, σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι παρουσιάζεται μια «εξάρθρωση» της δημόσιας υπηρεσίας, λόγω του γεγονότος ότι ενώ υπάρχουν αφυπηρετήσεις, δεν υπάρχουν αναπληρώσεις με διευθυντικά στελέχη.

Συμπλήρωσε ότι οι αναπληρώσεις των διευθυντών στο τέλος «στοιχίζουν πολύ περισσότερα από το εάν προχωρούσαμε πραγματικά στις προαγωγές».

«Ευελπιστώ ότι σύντομα η Βουλή επιτέλους θα ψηφίσει τον νόμο που παγοποιεί τις οποιεσδήποτε προσαυξήσεις, αλλά ελευθερώνει τη δυνατότητα προαγωγής σε σημαντικούς τομείς» ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Εξέφρασε την ελπίδα να αναπληρωθεί σύντομα η θέση του Διευθυντή του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας (ΤΕΝ) και – μέσα και από τη συναίνεση του Κοινοβουλίου – να προχωρήσει η έγκριση και ο διορισμός του Υφυπουργού για θέματα Ναυτιλίας.

Αναφερόμενος εξάλλου στο τουρκικό εμπάργκο κατά των πλοίων και αεροσκαφών υπό κυπριακή σημαία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι παρά τις προσπάθειες να άρει η Τουρκία τους όποιους περιορισμούς, αυτό δεν κατέστη δυνατό, «έστω και αν το δέλεαρ ήτο η και από δικής μας πλευράς άρση του εμπάργκο, όσον αφορά τα ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει κάποια στιγμή ένα τέλος σε αυτό το μακροχρόνιο πρόβλημα, που όπως είπε δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα καμιάς των χωρών που εμπλέκονται.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο Υπουργός Συγκοινωνιών Τάσος Μητσόπουλος, ο οποίος εξέφρασε «υπερηφάνεια» για τα επιτεύγματα του κυπριακού νηολογίου.

Ανέφερε ότι το νηολόγιο χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα ποιότητας και ασφάλειας, ενώ το μέγεθός του έχει προσδώσει στην Κύπρο και το ανάλογο διεθνές εκτόπισμα.

Τα επιτεύγματα των 50 χρόνων δεν μας επαναπαύουν, αλλά αποτελούν το εφαλτήριο για το μέλλον, κατέληξε ο Υπουργός.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών Αλέκος Μιχαηλίδης, ο οποίος εξέφρασε βεβαιότητα για τη συνέχιση της επιτυχούς πορείας της κυπριακής ναυτιλίας και του νηολογίου, καθώς και ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΤΕΝ Ανδρέας Χρυσοστόμου.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Θωμάς Καζάκος απένειμε αναμνηστική πλακέτα στο ΤΕΝ, ως «ένδειξη ελάχιστης εκτίμηση και αναγνώρισης».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ολιγόλεπτο βίντεο με την ιστορία του κυπριακού νηολογίου, ενώ στον χώρο υπήρχε και έκθεση φωτογραφίες και εκθέματα.

Παραβρέθηκαν αρχηγοί και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, πρώην Υπουργοί Συγκοινωνιών και εκπρόσωποι της εμπορικής ναυτηλίας.