Αυξημένες περιπολίες της Αστυνομίας

Η Αστυνομία προέβη σε προγραμματισμό για αυξημένες περιπολίες και έλεγχους σε πολυσύχναστους δρόμους και δημόσιους χώρους κατά την περίοδο των γιορτών για αντιμετώπιση κρουσμάτων ‘πορτοφολάδων’.

Παράλληλα, καλεί τους πολίτες να λαμβάνουν τα δικά τους προληπτικά μέτρα για την προστασία της περιουσίας τους.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ενόψει των επικείμενων γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενδέχεται να παρατηρηθεί αύξηση στη διάπραξη κάποιων αδικημάτων εις βάρος πολιτών που θα κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους και πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους, με κυριότερα τις κλοπές τσαντών και πορτοφολιών.

Οι πολίτες συμβουλεύονται τα ακόλουθα:

Όταν περπατούν να έχουν τα λεφτά και τις πιστωτικές τους κάρτες στις μπροστινές τσέπες των ενδυμάτων τους και καλό θα ήταν να μην έχουν μαζί τους μεγάλα χρηματικά ποσά, αλλά τα απολύτως απαραίτητα.

Τα πρόσωπα που μεταφέρουν τσάντες, να μην τοποθετούν όλα τα χρήματα, πιστωτικές κάρτες, διαβατήρια κ.τ.λ. μέσα σ’ αυτές, ενώ η τσάντα είναι προτιμότερο να είναι τοποθετημένη με τρόπο, που να υπάρχει συνεχής οπτική επαφή με αυτήν. (π.χ. χιαστί)
Σε περιπτώσεις όπου επισκέπτονται εμπορικά κέντρα και καταστήματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την είσοδό τους στα δοκιμαστήρια και να μην αφήνουν εκτεθειμένα τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όπου επικρατεί συνωστισμός, καθώς και σε σκοτεινά και απόμερα σημεία.

Γενικά το κοινό προτρέπεται να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία. Σε περίπτωση που περιέλθει στην αντίληψή του οτιδήποτε το ύποπτο, να ενημερώνει τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.