Το Μπαχρέιν βασάνισε κρατούμενα παιδιά

Κατηγορίες από τη Διεθνή Αμνηστία κατά τις αρχές του Μπαχρέιν για τον βασανισμό παιδιών τα οποία συνελήφθησαν στις ταραχές που ταλανίζουν τη χώρα από το 2011 και εξής, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η οργάνωση προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «δεκάδες παιδιά ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν ενώ τελούσαν υπό κράτηση τα τελευταία δύο χρόνια», προσθέτοντας ότι ορισμένα απειλήθηκαν με βιασμό προκειμένου να ομολογήσουν.

«Συλλαμβάνοντας και προφυλακίζοντας ανήλικους ύποπτους, οι αρχές του Μπαχρέιν περιφρονούν κατάφωρα τις διεθνείς τους υποχρεώσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», γράφει ο Σαΐντ Μπουμεντούχα, υποδιευθυντής της Αμνηστίας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

«Όλα τα παιδιά μικρότερα των 18 ετών τα οποία δεν διέπραξαν καμιά αποδεδειγμένη παράβαση του νόμου πρέπει να απελευθερωθούν άμεσα», προσθέτει, καλώντας τις αρχές στη Μανάμα να διενεργήσουν έρευνα για όλες τις καταγγελίες για βασανιστήρια και κακομεταχειρίσεις.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τουλάχιστον 110 παιδιά ηλικίας 16 έως 18 ετών προφυλακίστηκαν στο Ντράι Ντοκ, φυλακή ενηλίκων, κατά την ανάκριση ή τη δίκη τους για συμμετοχή σε διαδηλώσεις.

Τα παιδιά μικρότερα των 15 ετών που έχουν καταδικαστεί και κρατούνται σε σωφρονιστήριο ανηλίκων έχουν υποστεί κακομεταχείριση τη νύχτα, όταν οι κοινωνικοί λειτουργοί τελειώνουν την εργασία τους και παραδίδουν τα παιδιά αυτά στην αστυνομία, τονίζει η μη κυβερνητική οργάνωση.

Η Αμνηστία υπενθυμίζει ότι το Μπαχρέιν τροποποίησε τον Αύγουστο τον νόμο για τα δικαιώματα των ανηλίκων, προβλέποντας ποινή φυλάκισης ή επιβολή προστίμου για τον πατέρα του παιδιού που μετέχει σε διαδηλώσεις.

Η χώρα κλονίζεται από τον Φεβρουάριο του 2011 από ένα κίνημα διαμαρτυρίας στο οποίο συμμετέχουν κυρίως οι σιίτες, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία σε αυτή τη χώρα του Κόλπου, κατά της σουνιτικής δυναστείας των Αλ Χαλίφα.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 89 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Μπαχρέιν από την έναρξη του κινήματος διαμαρτυρίας.

 

 

Check Also

Γαλλία: Η επικείμενη συνομιλία Μακρόν-Μπάιντεν αφορά διευκρινήσεις, όχι συμφιλίωση

Η τηλεφωνική συνομιλία που θα έχει ο Εμανουέλ Μακρόν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο …

Συμφωνία AUKUS: Ο Μακρόν θα μιλήσει με τον Μπάιντεν, όχι όμως με τον Αυστραλό πρωθυπουργό

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε σήμερα ότι δεν σχεδιάζει να συνομιλήσει με τον Γάλλο …