Ο Πρόεδρος δεν θα παρασυρθεί σε παιχνίδια επίρριψης ευθυνών

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, σε σχέση με δηλώσεις των κυρίων Έρογλου και Ερτούγ, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η ε/κ πλευρά δεν θα παρασυρθούν στο παιχνίδι επίρριψης ευθυνών.

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Παπαδόπουλος λέει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι θέλει και επιδιώκει το συντομότερο δυνατόν την επανέναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, με προοπτική επιτυχούς κατάληξης».

Προσθέτει ότι για τον λόγο αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμμένει στην επίτευξη συμφωνίας σε μια κοινή διακήρυξη, η οποία θα καταγράφει τις βασικές παραμέτρους της λύσης του Κυπριακού – βάσει των Συμφωνιών Κορυφής, των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, χωρίς να παραγνωρίζεται η ιδιότητα της Κύπρου ως πλήρες μέλος της ΕΕ – καθώς και το σεβασμό στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αξίες και αρχές της ΕΕ, γεγονός που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των πολιτών της Κύπρου, Ε/κ και Τ/κ.

Προς αυτή την κατεύθυνση, συνεχίζει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέβαλε μια σειρά προτάσεων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική στις προσπάθειες εμπλοκής σε ένα νέο διάλογο για οριστική επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Παρά τα εμπόδια που παρεμβάλλει η τ/κ πλευρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συνεχίσει με συνέπεια τις άοκνες προσπάθειες του, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να επιτευχθεί μια λύση που θα τερματίζει οριστικά την αναχρονιστική διαίρεση και τις οδυνηρές συνέπειες, τόσο για τους Τ/κ όσο και για τους Ε/κ, που είναι αποτέλεσμα της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στην Κύπρο, λόγω της συνεχιζόμενης κατοχής, καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.