Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καθησυχάζει τους εργαζόμενους στους ημικρατικούς οργανισμούς

Οι εργαζόμενοι στους ημικρατικούς οργανισμούς “δεν θα πρέπει να ανησυχούν ούτε για τις δουλειές τους, ούτε για το καθεστώς της υπηρεσίας τους” δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνου στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως αυτό που μπορεί αυτή την ώρα να πει είναι ότι κατά τη χτεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό «έχει χαραχθεί η γραμμή που θα ακολουθήσει ο Υπουργός Οικονομικών».

«Αν είναι κάτι που θέλω με έμφαση να τονίσω, χωρίς να λέω περισσότερα πράγματα, απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους είναι ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν ούτε για τις δουλειές τους, ούτε για το καθεστώς της υπηρεσίας τους», τόνισε. «Περιορίζομαι μέχρι εδώ και θα ξαναμιλήσουμε μετά τη Δευτέρα», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του ΑΚΕΛ επί των σχετικών με το θέμα δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, και τις διευκρινίσεις που ζήτησε το ΑΚΕΛ σχετικά με το κατά πόσον τα όσα δήλωσε ο κ. Σαρρής συμβαδίζουν με το προεκλογικό πρόγραμμα του ιδίου, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι “δεν χρειάζεται αυτή την ώρα να πούμε οτιδήποτε” και επανέλαβε ότι η γραμμή και τα στάδια της διαπραγμάτευσης και η όλη πορεία θα ακολουθηθεί με την προσπάθεια να εστιάζεται πάντα στο να καταστεί βιώσιμο το χρέος.

Ερωτηθείς τέλος αν θα επισκεφτεί σύντομα την Αθήνα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό θα γίνει το συντομότερο, καθώς «είναι ένας οφειλόμενος, και εκ παραδόσεως, προορισμός» και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα γίνει πριν από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.