Ένταση για τη σταυροδοσία στο ΠΑΣΟΚ

Έντονο το κλίμα πριν την απόφαση για το ποσοστό της σταυροδοσίας που θα ακολουθηθεί στη διαδικασία της Κυριακής για την εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.Αντίθετα, σχεδόν ομόφωνα πέρασε η απόφαση για το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και της ιδιότητας του προέδρου ή διοικητή δημόσιου οργανισμού, ενώ αντίθετη ήταν η πρόταση επί του θέματος εκ μέρους της ομάδας Καταστατικού, την οποία εισηγήθηκε ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Αρχικά, από τον συντονιστή της ομάδας Καταστατικού, κ. Πρωτόπαπα, είχε προταθεί η σταυροδοσία να γίνει με 30% επί του αριθμού των υποψηφίων για την Κεντρική Επιτροπή. Μετά την αντιπρόταση που κατέθεσαν οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Νίκος Ανδρουλάκης για σταυροδοσία που δεν θα ξεπερνά το 20%, διαμορφώθηκε κλίμα στο Σώμα υπέρ της πρότασής τους, ο πρόεδρος της ΕΚΑΠ, Γιάννης Σουλαδάκης αποδέχτηκε την πρόταση για μείωση του ποσοστού, προτείνοντας η σταυροδοσία να γίνει με 20%, κάτι που έγινε αποδεκτό από τους συνέδρους.

Εν τω μεταξύ, μετά την απόφαση για το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και της ιδιότητας του προέδρου ή διοικητή δημόσιου οργανισμού, αναμένονταν οι σύνεδροι που έχουν μια από τις δύο αυτές ιδιότητες, να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους.