Ο Μάικλ Ο’ Λίρι της Ryanair στην Κύπρο για τις Κυπριακές Αερογραμμές

Με σκοπό να έχει συνομιλίες με την κυβέρνηση στη Λευκωσία για την πιθανή εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών βρίσκεται από σήμερα Πέμπτη στην Κύπρο ο Διευθύνων Σύμβουλος της χαμηλού κόστους ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι.

Όπως ο ίδιος ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης στο Δουβλίνο, η Ryanair συνεχίζει να είναι αναμεμιγμένη στη διαδικασία αναζήτησης αγοραστή για τον κυπριακό αερομεταφορέα. «Ελπίζουμε κάτι να προκύψει από αυτό. Πρόκειται για μία πολύ πολιτική διαδικασία», σχολίασε ο Ιρλανδός επιχειρηματίας.

Ο Μάικλ Ο’ Λίρι πρόσθεσε πως η όποια συμφωνία θα είναι μικρή σε σχέση με την ευρύτερη στρατηγική ανάπτυξης της Ryanair. Εξήγησε παράλληλα ότι σύμφωνα με την πρόταση της εταιρείας του, οι Κυπριακές Αερογραμμές θα διατηρούσαν την επωνυμία τους και θα λειτουργούσαν με πιστοποιητικό ξεχωριστού αερομεταφορέα από την Ryanair.

Ο κ. Ο’ Λίρι συμπλήρωσε ότι υπό το σχέδιό του ο αριθμός των επιβατών των Κυπριακών Αερογραμμών θα μπορούσε να εκτοξευθεί στα 3 εκατομμύρια το χρόνο από τις 600.000. Δεν έδωσε περισσότερες σχετικές λεπτομέρειες.

Όπως σημειώνουν αναλυτές, οι δηλώσεις του αφεντικού της Ryanair σηματοδοτούν φαινομενικά αλλαγή στάσης, καθώς τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει πως η εταιρεία του «δεν έτρεφε ιδιαίτερο ενδιαφέρον» για την απόκτηση των Κυπριακών Αερογραμμών.