Ο Κ.Ε. διαψεύδει τον Άντρο Κυπριανού, για τους «όρους αναφοράς»

Σε γραπτή δήλωσή  ο Κυβερνητικος Εκπρόσωπος,  Πρόδρομος Προδρόμου, διαψεύδει τον Άντρο Κυπριανού, για τους «όρους αναφοράς»

Σχετικά με δημοσίευμα για τη δήλωση που έγινε σήμερα από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. ΄Αντρο Κυπριανού μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, ότι ζήτησε και η πλευρά μας να συμπεριληφθεί πρόσθετα στους ΄Ορους Αναφοράς το ζήτημα της κατάργησης των εγγυήσεων, πρέπει να διευκρινισθεί ότι δεν αληθεύει κάτι τέτοιο.

Τουναντίον, η στάση του Προέδρου στη διάρκεια των διαβουλεύσεων με την κα Λουτ, ήταν να παραμείνουν οι ΄Οροι Αναφοράς στη βάση των τριών αξόνων για τους οποίους υπήρξε συναντίληψη του Προέδρου και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Μ. Ακιντζί από τη συνάντηση στις 9 Αυγούστου, προκειμένου να μην υπάρξουν περιπλοκές και εμπόδια.

Περαιτέρω, με τη σημερινή δήλωση του, δυστυχώς, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ όχι μόνο δημιουργεί σύγχυση, αλλά δείχνει να δικαιολογεί και την απαίτηση της τουρκοκυπριακής πλευράς για θετική ψήφο παντού, η οποία έρχεται σε αντίθεση με το πλαίσιο Γκουτέρες, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραμένει πιστός στην αρχική συμφωνία της 9ης Αυγούστου για αναφορά στο αυτούσιο πλαίσιο Γκουτέρες.