ΔΗΠΑ: Εάν η πρόθεση της Κυβέρνησης, είναι να κλείσει και η Cyprus Airways να το πουν ευθέως

Σε γραπτή ανακοίνωση της Δημοκρατικής Παράταξης, εγείρονται ερωτηματικά για την απόφαση της Κυβέρνησης να τερματίσει τις αποζημιώσεις σε Κυπριακές αεροπορικές εταιρείες.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

H απόφαση της κυβέρνησης να τερματίσει την καταβολή αποζημιώσεων στις κυπριακές αεροπορικές εταιρίες για κάλυψη του κόστους από το τουρκικό εμπάργκο μας προκαλεί έκπληξη αλλά και ερωτηματικά.

Ενώ από τη μια συνεχίζεται η καταβολή αποζημιώσεων στην Hermes Airports για τον ίδιο ακριβώς λόγο, διερωτόμαστε για τους πραγματικούς λόγους που αποφασίστηκε ο τερματισμός των αποζημιώσεων στις κυπριακές αεροπορικές εταιρίες.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πραγματικά, την στιγμή που κυβερνητικοί αξιωματούχοι από την μια μιλούν για παροχή κινήτρων προσέλκυσης νέων εταιριών και αύξηση της συνδεσιμότητας της Κύπρου με ευρωπαϊκές αγορές, ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο της Thomas Cook, από την άλλη να κατατρέχουμε τις κυπριακές αεροπορικές εταιρίες, που στο κάτω-κάτω η μόνη που παρέμεινε αυτή τη στιγμή είναι η Cyprus Airways.

Εάν η πρόθεση είναι να κλείσει και η Cyprus Airways να το πουν ευθέως.

Σε διαφορετική περίπτωση, εάν δεν θέλουν την Κυπριακή Δημοκρατία να βρεθεί κατηγορούμενη ενώπιον των Δικαστηρίων, θα ήταν σοφότερο και προς το συμφέρον όλων η πιο πάνω απόφαση να αποσυρθεί.