ΑΚΕΛ: Δεν είναι αλήθεια ότι ο Άντρος εμπόδισε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος

Δεν είναι αλήθεια ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ εμπόδισε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΑΚΕΛ:

Δεν είναι αλήθεια τα όσα κάποιοι διαδίδουν ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, τάχα εμπόδισε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος στο Εθνικό Συμβούλιο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου πρότεινε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, στο οποίο να περιλαμβάνεται ρητή αναφορά για τη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και για την ανάγκη άμεσης επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Μέλη του Εθνικού Συμβουλίου αντέδρασαν στην έκδοση ανακοινωθέντος που να περιλαμβάνει την αναφορά σε ΔΔΟ.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διερωτήθηκε πώς μπορεί να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν, όταν δεν υπάρχει κοινή αντίληψη για τη βάση της επιδιωκόμενης λύσης, αλλά και για το πώς αντιμετωπίζεται η παρούσα κατάσταση με τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Απάντηση ΑΚΕΛ στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Σχετικά με την απόπειρα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου να διαψεύσει τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, επισημαίνουμε ότι είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που δήλωσε στο Εθνικό Συμβούλιο ότι θα ζητούσε, πρόσθετα στους Όρους Αναφοράς, την συμπερίληψη ρητά του ζητήματος της κατάργησης των εγγυήσεων, σε απάντηση της απαίτησης του κ. Ακιντζί για μία ψήφο παντού.

Υπενθυμίζουμε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ότι το ΑΚΕΛ υποστήριζε και υποστηρίζει τη σχετική σύγκλιση για την αποτελεσματική συμμετοχή. Για αυτό άλλωστε καλέσαμε επανειλημμένα τον μεν Πρόεδρο Αναστασιάδη να επανέλθει στη σύγκλιση που προνοεί θετική ψήφο για τη λήψη αποφάσεων στο Υπουργικό Συμβούλιο και το δε κ. Ακιντζί να επανέλθει στη σύγκλιση που προνοεί ότι, αναφορικά με τα όργανα χαμηλής πολιτικής, θα υπάρχει θετική ψήφος μόνο σε ορισμένα από αυτά και όχι σε όλα.

Μπροστά στην κρισιμότητα των στιγμών που διέρχεται ο τόπος, οι κυβερνώντες καλούνται να μην επιδίδονται στη διαστρέβλωση των θέσεων του ΑΚΕΛ. Δεν εξυπηρετεί πουθενά.