Ο κύβος ερρίφθη … Αλλάζουν ένοικο 4 + 1 Υπουργεία

Ώρες μετρούν κάποιοι Υπουργοί της Κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Αποκαλυπτικές πληροφορίες της laimitomos.com αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει λάβει τις αποφάσεις του και τις αμέσως επόμενες μέρες θα τις ανακοινώσει.

Και έχει στην ουσία επισπεύσει τον ανασχηματισμό, αναγνωρίζοντας ότι η αναπαραγωγή φημών βλάπτει την εικόνα της κυβέρνησης, δημιουργεί εσωστρέφεια εντός του Υπουργικού σώματος και επιτρέπει την αύξηση της πίεσης που δέχεται η διακυβέρνηση ως σύνολο. Η απόφαση για ανακοίνωση του ανασχηματισμού πριν από την τριμερή του Βερολίνου περιορίζει εξαιρετικά το διαθέσιμο χρονικό περιθώριο αφού ουσιαστικά από τις 11 του μήνα μέχρι και τις 25 ο Πρόεδρος θα είναι εκτός Κύπρου.

Την πεπατημένη…

Εκτός και αν τα πράγματα αλλάξουν δραματικά τις επόμενες ώρες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προχωρήσει σε μερικό λίφτινγκ του κυβερνητικού σχήματος, επιβεβαιώνοντας εν μέρει τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών.

Οριστικά θα αλλάξουν χέρια τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας και Συγκοινωνιών. Μεγάλο ερωτηματικό η θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την οποία έγιναν και γίνονται σκέψεις αλλά έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες.

Το Υπουργείο Οικονομικών πάει στον Κωνσταντίνο Πετρίδη, στη θέση του οποίου στο Εσωτερικών μετακομίζει, αν όλα πάνε βάση προγράμματος, ο Νίκος Νουρής.

Κώστας Χαμπιαούρης και Βασιλική Αναστασιάδου θα δεχθούν την ευχαριστίες του Προέδρου για την προσφορά τους και εδώ αρχίζει το μεγάλο πρόβλημα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται να επιλέγει τη λογική «Σαββίδη», δηλαδή της τοποθέτησης προσωπικοτήτων εκτός πολιτικής σκηνής που θα δώσουν και το μήνυμα της φρεσκάδας και ανανέωσης αλλά και το μήνυμα ότι η κοινωνία στηρίζει την παρούσα διακυβέρνηση.

Αν αυτό ευοδωθεί φαίνεται ότι ο Νίκος Τορναρίτης δεν θα πάρει το χαρτοφυλάκιο του Παιδείας στο οποίο αναμένεται να μπει πρόσωπο έκπληξη.

Για το Συγκοινωνιών, το όνομα της Έμιλης Γιολίτη παίζει ακόμη δυνατά, αν και λόγω επαγγέλματος φαίνεται, βάση των τελευταίων εξελίξεων με το θέμα των πολιτογραφήσεων, να χάνει λίγο από τη δυναμική της.

Σε ότι τέλος αφορά τον Πρόδρομο Προδρόμου έγιναν σκέψεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ωστόσο σταμάτησαν λόγω προσωπικού κωλύματος του προσώπου που είχε διερευνηθεί το ενδεχόμενο να αναλάβει.

Και αυτό δεν είναι άλλο από τον Βασίλη Πάλμα ο οποίος όμως παραμένει Υφυπουργός.