Ο καιρός στη Κύπρο τις επόμενες μέρες – Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας

– Ο καιρός στη Κύπρο τις επόμενες μέρες

– Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από την Τετάρτη αναμένεται σταδιακά χαμηλή πίεση.

Σήμερα, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες, κυρίως ελαφρές βροχές, καθώς και ελαφρά χιονόπτωση, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά κατά τόπους μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με μεμονωμένες βροχές, καθώς και κατά διαστήματα χιόνι ή χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα, καθώς και παροδικό χιονόνερο, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια τοπικά στα ορεινά. Τοπικά πιθανό να πνέουν πολύ ισχυροί νοτιοδυτικοί ως δυτικοί άνεμοι.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τετάρτη, για να παραμείνει πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, τουλάχιστον στο εσωτερικό και τα ορεινά, ενώ την Πέμπτη θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.