Ο Γ. Ομήρου θέτει τρεις προϋποθέσεις για ψήφιση νομοσχεδίου εκποιήσεων

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος  ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου θέτει τρεις προϋποθέσεις για να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων.

«Εμείς έχουμε έντονες απόψεις σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές δικλείδες που πρέπει να υπάρχουν σε ό,τι αφορά την αποφυγή μαζικών εκποιήσεων, σε ό,τι αφορά τη μη καταβύθιση της αξίας των ακινήτων και σε ό,τι αφορά την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που έχουν δανειακές υποχρεώσεις τις οποίες, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν», ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το πέρας το Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί των κυβερνητικών νομοσχεδίων για προστασία των ευάλωτων ομάδων.

«Είμαστε σε αναμονή των τελικών θέσεων της Κυβέρνησης για να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις», είπε.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ αναγνώρισε την ανάγκη εκσυγχρονισμού και εξορθολογισμού της νομοθεσίας που διέπει τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων. «Δεν είναι στόχος μας να προστατεύσουμε αυτούς που είναι σε θέση να αποπληρώσουν τις οφειλές τους και δεν το πράττουν. Συμφωνούμε ότι χρειάζεται εκσυγχρονισμός και εξορθολογισμός της νομοθεσίας που αφορά τις εκποιήσεις, όμως αυτό δεν μπορεί σε βάρος εκείνων που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την οικονομική κρίση», συμπλήρωσε.

Είπε ότι η ΕΔΕΚ έχει καταθέσει και γραπτώς τις προτάσεις της για συγκεκριμένες τροποποιήσεις που πρέπει να επέλθουν και επί του βασικού νομοθετικού πλαισίου που αφορά τις εκποιήσεις και σε ό,τι αφορά το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Ο κ. Ομήρου σημείωσε ότι θα μελετήσει τα κυβερνητικά νομοσχέδια που θα τους αποσταλούν μαζί με το προτεινόμενο πλαίσιο αφερεγγυότητας, καθώς και την πρόταση για να υιοθετηθεί απόφαση ή αποφάσεις από τη Βουλή των Αντιπροσώπων που θα είναι δεσμευτικές για την Κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του νομοθετικού πλαισίου για την αφερεγγυότητα, και τα συλλογικά όργανα του Κινήματος θα τοποθετηθούν πριν από τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, που πιθανότητα θα συνέλθει στις 29 Αυγούστου.