Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ενημερώθηκε για το ΓεΣΥ και επισκέφθηκε τον Χριστόφια

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ενημερώθηκε για το ΓεΣΥ και επισκέφθηκε τον Χριστόφια

Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας επισκέφτηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου συνοδευόμενος από μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

Εκεί έλαβε ενημέρωση για την πορεία εφαρμογής του ΓΕΣΥ από τον Υπ. Υγείας κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, τον ΟΚΥπΥ και γιατρούς του νοσοκομείου για την πορεία εφαρμογής του ΓΕΣΥ. Μετά το πέρας της επίσκεψης ο κ. Νεοφύτου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε εδώ στο Γενικό Νοσοκομείο μαζί με τους στενούς συνεργάτες του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού, πρώτα για να στείλουμε ένα μήνυμα: Τη στήριξή μας στον Υπουργό Υγείας και την κυβέρνησή μας, στον Πρόεδρο και τα μέλη του ΟΚΥπΥ και σε όλο το νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, στις προσπάθειές τους για την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Αλλά να εκφράσουμε και τη στήριξή μας, στην εφαρμογή του ΓεΣυ για να έχει ο Κύπριος ασθενής τόσο το δικαίωμα της επιλογής του γιατρού της προτίμησής του όσο και πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Είχαμε μια ενημέρωση για το πώς κυλάει το πράγμα, είναι σε ικανοποιητικό βαθμό, βεβαίως και υπάρχουν κάποια προβλήματα που είναι διαχειρίσιμα και αντιμετωπίζονται. Είναι μια επανάσταση στο χώρο της υγείας που χρειάζεται χρόνο και προσαρμογή».

Σε ερώτηση για το αν είναι αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει ως το τέρμα και θα εφαρμοστεί επιτυχώς το ΓΕΣΥ ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου απάντησε πως «είναι μονόδρομος ο στόχος αυτός γιατί το οφείλουμε στους Κύπριους πολίτες και ασθενείς».

Επίσης, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, επισκέφθηκε τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου και νοσηλεύεται.

Ο κ. Νεοφύτου ενημερώθηκε από τους επί καθήκοντι ιατρούς αλλά και από μέλη της οικογένειας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, για την πορεία της υγείας του.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ευχήθηκε καλή δύναμη και γρήγορη ανάρρωση στον Δημήτρη Χριστόφια.