Οταν η Κάρλα συμβουλεύει τη Βαλερί

«Είναι απλούστερο να είσαι η νόμιμη σύζυγος του προέδρου της χώρας παρά απλώς η σύντροφός του», δήλωσε  σε συνέντευξή της στο περιοδικό ELLE, η πρώην, πρώτη Κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι, αναφερόμενη στην σχέση εκτός γάμου που διατηρεί το νυν προεδρικό ζεύγος των Ηλυσίων.

«Ίσως κάνω λάθος και η επιλογή της Βαλερί Τριρβελέρ είναι πιο προοδευτική από τη δική μου. Ωστόσο, αισθάνθηκα ότι υπήρξε γενική ανακούφιση όταν παντρεύτηκα τον Νικολά», πρόσθεσε η Κάρλα που παντρεύτηκε τον Νικολά Σαρκοζί στις αρχές του 2008, έπειτα από σύντομο ειδύλλιο δύο μηνών.

Λίγους μήνες νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος είχε πάρει διαζύγιο από τη σύζυγό και μεγάλο έρωτα της ζωής του, Σεσιλιά η οποία
συμφώνησε να μείνει δίπλα του όσο κρατούσε η τότε, προεκλογική εκστρατεία. Την επομένη, η Σεσιλιά, μάζεψε τα υπάρχοντα της και «μετανάστευσε» στις ΗΠΑ με πιο «ψηλό» σύντροφο.

Η Μπρούνι, διάσημο μανεκέν και κατόπιν τραγουδίστρια, ήταν επίσης γνωστή για τα θυελλώδη ειδύλλιά της, μεταξύ άλλων
και με αστέρες της ροκ όπως ο Μικ Τζάγκερ, των Ρόλινγκ Στόουνς. Ένα χρόνο πριν παντρευτεί τον Σαρκοζί, η Μπρούνι, πλούσια κληρονόμος επιφανούς οικογένειας Ιταλών βιομηχάνων, είχε δηλώσει ότι «η μονογαμία τής προκαλεί ανία».

Στον ρόλο ωστόσο της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας προσπάθησε να είναι υποδειγματική. Το σίγουρο είναι ότι υπήρξε η πιο
καλοντυμένη.

Τώρα προσπαθεί να διδάξει την «ατίθαση» Βαλερί Τριρβελέρ η οποία προκαλεί συχνά με την παρορμητική φύση της. Πρόσφατα, γαλικό δικαστηρίο ενω την αποζημίωσε για δημοσιεύματα γαλλικού περιοδικού, της ζήτησε να είναι πιο προσεκτική στις δημόσιες εμφανίσεις της.

Η Μπρούνι που προσπάθησε να διατηρήσει την αυτονομία της στα χρόνια της προεδρίας του Σαρκοζί, κυκλοφορώντας και CD με τα τραγούδια της δηλώνει ότι καταλαβαίνει απόλυτα την Τριρβελέρ  που θέλει να εξακολουθήσει να εργάζεται ως
δημοσιογράφος στο περιοδικό Paris Match ενώ είναι Πρώτη Κυρία της Γαλλίας.

Είπε λοιπόν ότι είναι δουλειά της Τριρβελέρ να έχει άποψη και να την εκφράζει.

Η Μπρούνι αναφέρθηκε επίσης και στο μέλλον του συζύγου της. Δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι θα επιστρέψει στην πολιτική, αλλά εκείνος είναι που θα λάβει την τελική απόφαση.