Ομήρου: Η κυβέρνηση οφείλει να είναι διεκδικητική με τη Τρόικα

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε ότι είναι αδιανόητο να καλείται η Βουλή των αντιπροσώπων να ψηφίσει μια νομοθεσία που αφορά της εκποιήσεις, ενώ δεν υπάρχει πλαίσιο σ’ ό,τι αφορά την αφερεγγυότητα .

H Κυβέρνηση οφείλει την ερχόμενη Δευτέρα, αφού ακούσει στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τις προτάσεις των κομμάτων για τροπολογίες, να αποταθεί στην Τρόικα για μια ουσιαστική και διεκδικητική διαπραγμάτευση με την Τρόικα, ανέφερε.

Μιλώντας στην Πάφο, ο κ. Ομήρου είπε πως διαπραγμάτευση δεν υπήρξε, αλλά υπήρξε παράδοση.

Κεντρικός στόχος, όπως είπε, πρέπει να είναι η προστασία εκείνων των δανειοληπτών που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την κρίση και όχι η προστασία των μεγαλοοφειλετών των δεκάδων εκατομμυρίων, που θα πρέπει να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Ταυτόχρονα, σημείωσε, «η αποφυγή καταβύθισης της αξίας των ακινήτων, που θα οδηγήσει την οικονομία σε νέο φαύλο κύκλο ύφεσης, ανεργίας και κοινωνικής δυστυχίας».

Αντί η Κυβέρνηση να κινδυνολογεί, ανέφερε ο κ. Ομήρου, επιτέλους ας διαπραγματευτεί, προσθέτοντας πως θα πρέπει να σταματήσει πια ο λαός να καλείται να διασώσει ένα ασύδοτο και αδηφάγο τραπεζικό σύστημα.

Επεσήμανε ακόμη πως λογικά θα έπρεπε πρώτα να υπάρξει ρύθμιση νομοθετική του ζητήματος της αφερεγγυότητας και στη συνέχεια να κατατεθεί ή να συζητηθεί ή να ψηφιστεί ένα πλαίσιο που αφορά τις εκποιήσεις.