Ολοκληρώνεται η αναδιοργάνωση της Αστυνομίας μέχρι τον Ιανουάριο

Αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιανουάριο, η προσπάθεια για αναδιοργάνωση της Αστυνομίας ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο σύσκεψης με την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού παρουσία του Αρχηγού της Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου ο κ. Νικολάου είπε ότι στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος διακυβέρνησης επιχειρείται η αναδιοργάνωση της Αστυνομίας έτσι ώστε να καταστεί πιο αποτελεσματική.

Εξήγησε ότι στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης κρίθηκε αναγκαία η σύμπτυξη ή συνένωση κάποιων Τμημάτων ή Γραφείων ή Υπηρεσιών με σκοπό να εξοικονομηθεί προσωπικό που σήμερα εργάζεται στα γραφεία και να ενισχυθεί ο αριθμός των αστυνομικών πρώτης γραμμής.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξήγησε πως στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας έχει ετοιμαστεί από εμπειρογνώμονες μια μελέτη η οποία έχει ήδη διαβιβαστεί στην ηγεσία της Αστυνομίας και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις και πως αφού καταγράφηκαν οι παρατηρήσεις των Διευθύνσεων, ξεκίνησε η προσπάθεια για συνένωση και σύμπτυξη Γραφείων και Υπηρεσιών.

Σήμερα έχουμε τη συνάντηση με την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού και συνεχίζουμε και τις επόμενες βδομάδες, αναμένοντας ότι μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 θα έχουμε συμπληρώσει το στάδιο της αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας και θα μπορούμε με αξιοπιστία να πούμε ότι ενισχύουμε τους αστυνομικούς πρώτης γραμμής και ότι στεκόμαστε με ενισχυμένη παρουσία δίπλα στους πολίτες.

Πρόσθεσε πως στο πλαίσιο της όλης προσπάθειας εκεί όπου διαπιστώνεται ότι τα καθήκοντα δεν είναι αστυνομικής φύσεως αλλά γραφειακής φύσεως, ανατίθενται τα καθήκοντα σε ειδικούς αστυφύλακες έτσι ώστε να αξιοποιηθούν οι αστυνομικοί σε αστυνομικής φύσεως καθήκοντα. «Επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα γίνεται το προσωπικό της Αστυνομίας κατά τρόπο ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί και να ανταποκριθούμε καλύτερα στις υποχρεώσεις μας» είπε, αναφέροντας πως πράγματι είναι διαφορετικό ένας ειδικός αστυφύλακας με εκπαίδευση 2-3 μηνών να ασκεί αστυνομικά καθήκοντα και άλλο τα καθήκοντα αυτά να ασκεί ένας αστυφύλακας με τριετή εκπαίδευση.