Ολοκληρώθηκε η πρώτη συγχώνευση Συνεργατικού Ιδρύματος

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου του 2013, ολοκηρώθηκε με επιτυχία, η πρώτη συγχώνευση Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων στο πλαίσιο του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Συνεργατικού Πιστωτικού Τομέα, με τη νέα οντότητα να φέρει την ονομασία «Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λευκωσίας».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λευκωσίας αποδέχτηκε τη Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Δυτικής Λευκωσίας, τη Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Κοκκινοτριμιθιάς, τη Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία Κακοπετριάς-Γαλάτας, το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Σολιάς, το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Μαραθάσας και το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αγίας Μαρίνας, Κορμακίτη, Καρπάσιας, Ασώματου (ΑΜΚΚΑ).

Το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λευκωσίας καλύπτει ολόκληρη την περιοχή της Δυτικής Λευκωσίας, μία γεωγραφική περιφέρεια με πληθυσμό 80 χιλιάδες άτομα, η οποία αρχίζει από το κέντρο της Λευκωσίας και επεκτείνεται μέχρι την περιοχή Σολιάς / Τροόδους.
H δεύτερη συγχώνευση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, με το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αστυνομικών Κύπρου να αποδέχεται το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Μελών Κυπριακού Στρατού.

Η νέα οντότητα θα ονομαστεί Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αστυνομικών και Στρατιωτικών Κύπρου.