Κατάχρηση στη Αρχή κρατικών εκθέσεων

Σύμφωνα με τη γενική ελέγκτρια της Κυπριακής δημοκρατίας, κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, η οποία εξετάζει υπόθεση κατάχρησης στον οργανισμό Αρχής κρατικών εκθέσεων, ο οποίος διαθέτει και χρησιμοποιεί υπηρεσιακό αυτοκίνητο ΒMW520i και πιστωτική κάρτα του οργανισμού είναι ο γενικός διευθυντής Μιχάλης Μιχαήλ.

Οι υπόλοιποι αξιωματούχοι του οργανισμού, αποποιήθηκαν αυτού του δικαιώματος.

Αυτή τη στιγμή ο γενικός διευθυντής Μιχάλης Μιχαήλ, ελέγχεται για τη χρήση της πιστωτικής κάρτας και για το υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Ο κ. Μιχαήλ, διορίστηκε από τη κυβέρνηση Χριστόφια στις 10 Απριλίου 2010 και τα έξοδα του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε μέχρι τέλος Ιουνίου 2013, ανήλθαν στις 17,265 τα οποία αφορούν καύσιμα και συντήρηση.

Η διαχείρηση της πιστωτικής κάρτας από τη μέρα του διορισμού του μέχρι τέλος Ιουνίου ανήλθαν σε 56,661 ευρώ και το ποσό αυτό αφορά έξοδα παραστάσεως: λογαριασμούς εστιατορίων, ξενοδοχείων και άλλων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα για κατάχρηση την οποία εξετάζει η γενική ελέγκτρια έγινε κατόπιν καταγγελίας διοικητικού στελέχους της Αρχής ότι ο κ. Μιχαήλ χρησιμοποιούσε κατ’επανάληψη την υπηρεσιακή πιστωτική κάρτα για προσωπικά του έξοδα.

Αναμένουμε  λοιπόν…