Αναστέλλονται πτήσεις στην Ελλάδα και πωλούνται αεροσκάφη των ΚΑ

Ο Πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών Αντώνης Αντωνίου διαβεβαίωσε ότι τα αεροσκάφη των Κυπριακών Αερογραμμών θα πετάξουν ακόμα και εάν τα μέλη των συντεχνιών ΣΥΝΥΚΑ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ αποφασίσουν τη λήψη μέτρων για την απόφαση της διοίκησης της εταιρείας να αποστείλει επιστολές πλεονασμού στα 203 μέλη του προσωπικού, πέραν των 70 που αποδέχθηκαν να αποχωρήσουν οικειοθελώς.

Ο κ. Αντωνίου προέβη στη δήλωση αυτή σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε μετά από συνάντηση του ΔΣ των ΚΑ με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στην εταιρεία.

Ανέφερε επίσης ότι μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις που έχει ληφθεί για να επουλωθεί επίσης μια άλλη μεγάλη πληγή που αιμορραγεί είναι η αναστολή πτήσεών  σε εσωτερικά δρομολόγια της Ελλάδας.

“Όπως θα γνωρίζετε, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρία του, ότι το υφιστάμενο πτητικό έργο μας στα εσωτερικά δρομολόγια της Ελλάδας θα διαφοροποιηθεί από 1η Ιουλίου 2013 με αναστολή των πτήσεων σε 3 εσωτερικά δρομολόγια και την συνέχιση της εξυπηρέτησης 3 δρομολογίων με αεροσκάφη μας που θα εδρεύουν στην Κύπρο” τόνισε.

Συγκεκριμένα από την 1η Ιουλίου 2013 αναστέλλεται η λειτουργία των δρομολογίων: Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, θήνα – Ηράκλειο – Αθήνα και
Αθήνα – Ρόδος – Αθήνα.
Επίσης από 1η Ιουλίου 2013 τα ακόλουθα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ως εξής:
Θεσσαλονίκη – Ηράκλειο – Θεσσαλονίκη, με 6 πτήσεις την εβδομάδα (καθημερινά πλην της Τρίτης).
Θεσσαλονίκη – Ρόδος – Θεσσαλονίκη, με 3 πτήσεις την εβδομάδα (Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή).
Ηράκλειο – Ρόδος – Ηράκλειο, με 3 πτήσεις την εβδομάδα
(Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή).

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η επέκταση στα δρομολόγια της Ελλάδας από τον Νοέμβριο του 2012 είχε ένα τεράστιο κόστος για την Εταιρεία και δεν ήταν δυνατό να αφήσουμε αυτή οικονομική απώλεια να συνεχίζεται.

Μια άλλη σημαντική εξέλιξη είναι η απόφαση να αποδεσμεύσουμε τον προσεχή Νοέμβριο από το στόλο μας ένα αεροσκάφος τύπου Α319, ενώ αναζητούμε τρόπο για την αποδέσμευη και δεύτερου αεροσκάφους, στο πλαίσιο πάντοτε των προνοιών του Σχεδίου διάσωσης της Εταιρείας.

Ο κ. Αντωνίου ανέφερε ακόμα ότι  ” μια άλλη σημαντική εξέλιξη είναι η  οριστική μας απόφαση να αποδεσμεύσουμε  τον προσεχή Νοέμβριο από το στόλο μας ένα αεροσκάφος τύπου Α319,  ενώ αναζητούμε τρόπο για την αποδέσμευη και δεύτερου αεροσκάφους, στο πλαίσιο πάντοτε των προνοιών του Σχεδίου  διάσωσης της Εταιρεία”.