Οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν κατά 91% φέτος! – Το fund που επένδυσε λίγο πριν την εκτίναξη…

Ένας κορυφαίος διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων αγόρασε μετοχές της Tesla λίγο πριν τη εκρηκτική άνοδο της μετοχής που έστειλε την κεφαλαιοποίησή της εταιρείας, στα 160 δισ. δολάρια.

Η Hyperion Asset Management Ltd., το τμήμα της οποίας με τον τίτλο Fund Ανάπτυξης Επιχειρήσεων Παγκοσμίως συνεισέφερε στην εταιρεία το 28% τα τελευταία τρία χρόνια και κέρδισε το 99% των ανταγωνιστών της, είχε δει τις προοπτικές της Tesla για περίπου τρία με τέσσερα χρόνια και αποφάσισε να επενδύσει σε αυτήν.

Η εταιρεία του Έλον Μασκ έφθασε σε σημείο καμπής πέρυσι, όταν οι ταμειακές της ροές απέκτησαν θετικό πρόσημο και έτσι απέδειξε την ικανότητα της να μαθαίνει από λάθη του παρελθόντος. Οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν κατά 91% φέτος.

Η αγορά μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Hyperion για επενδύσεις σε εταιρείες που μπορούν να αναπτυχθούν σε περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξης χρησιμοποιώντας αποτελεσματικά την τεχνολογία. Η εστίαση της Tesla στην τεχνολογία των μπαταριών, την παραγωγή ενέργειας και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα δώσει ώθηση σε μια παγκόσμια μετάβαση μακριά από τη χρήση ορυκτών καυσίμων, δήλωσε ο Υπεύθυνος Επενδύσεων της Hyperion Μαρκ Άρνολντ σε συνέντευξή του στο Σίδνεϊ νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το fund παγκόσμιας ανάπτυξης της Hyperion επικεντρώνεται σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με συγκεκριμένα θέματα ή τάσεις, τα οποία η εταιρεία αναμένει να διαρκέσουν τουλάχιστον μια δεκαετία, όπως η ψηφιοποίηση του χώρου εργασίας και η άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανάπτυξη. Η Hyperion, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους 7,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνήθως κατέχει μια μετοχή για 10 χρόνια. Οι κορυφαίες συμμετοχές του αμοιβαίου κεφαλαίου περιλαμβάνουν τις εταιρείες Microsoft Corp., Amazon.com Inc. και Visa Inc.

«Εάν δεν είστε καινοτόμοι και δημιουργικοί, τότε θα δυσκολευτείτε να αυξήσετε τα έσοδά σας επειδή η συνολική οικονομική πίτα δεν πρόκειται να αυξηθεί πολύ», δήλωσε ο Άρνολντ.

Για να διαπιστώσει εάν μια εταιρεία είναι καινοτόμος, η Hyperion εξετάζει πόσο δαπανούν για την έρευνα και την ανάπτυξη και αναζητεί ορισμένες ιδιότητες στην κουλτούρα της εταιρείας. Οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ κατέχουν το μεγαλύτερο κομμάτι σε αυτή τη δραστηριότητα, καθώς οι επιχειρήσεις αυτές τείνουν περισσότερο να δώσουν έμφαση στη δημιουργικότητα, σύμφωνα με τον Άρνολντ. Οι επιχειρήσεις οι οποίες διοικούνται από τους ιδρυτές τους, τείνουν να επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα, επειδή είναι πιο πιθανό να έχουν αφήσει πίσω τους τα βραχυπρόθεσμα κέρδη, ανέφερε επίσης.