Νευρίασε ο Ελον Μάσκ επειδή ο Μπιλ Γκέιτς προτίμησε Porsche αντί για Tesla

O Elon Musk της Tesla δεν φάνηκε ή τουλάχιστον δεν άφησε να φανεί ότι παραξενεύτηκε με την απόφαση του φίλου του δισεκατομμυριούχο Βill Gates να αγοράσει μια πλήρως ηλεκτρική Porsche Taycan, αντί για ένα μοντέλο της Tesla.

Για ακόμα μια φορά ο CEO της Tesla κατέφυγε στο Twitter για να σχολιάσει την κίνηση του συνιδρυτή της Microsoft.

«Στις συνομιλίες μας ο Gates ήταν για να πω την αλήθεια, υποτιμητικός», γράφει ο Μασκ, εκφράζοντας την απορία του γιατί ο Gates δεν αγόρασε ένα Tesla, αλλά μια Porsche.

Ο Gates αποκάλυψε την αγορά ενός από τα ανταγωνιστικά οχήματα της Tesla σε μια συνέντευξη με τον YouTuber, Marques Brownlee. Ο Brownlee, αναφέροντας την Tesla, ζήτησε από τον δισεκατομμυριούχο να καταβάλει προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με καθαρά ενεργειακά προϊόντα όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο 64χρονος απάντησε λέγοντας ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα εξακολουθούν να χάνουν σε σχέση με τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα όταν πρόκειται για την εμβέλεια που θα κινούνται, αλλά ο τομέας των επιβατικών αυτοκινήτων είναι «ένας από τους πιο ελπιδοφόρους» παράγοντες που μειώνουν το κόστος και είναι φιλικοί προς το περιβάλλον.

«Σίγουρα Tesla, αν έπρεπε να αναφερθεί μια εταιρεία που βοήθησε να γίνει αυτό», είπε ο Gates.

Για την Porsche Taycan ο Gates σχολίασε ότι «πρέπει να πω, είναι ένα αυτοκίνητο υψηλής τιμής αλλά είναι πολύ, πολύ cool». «Αυτό είναι το πρώτο μου ηλεκτρικό αυτοκίνητο και το απολαμβάνω πολύ.»

Η Porsche του Gates κόστισε περίπου 150 χιλιάδες δολάρια. Αν και τα αυτοκίνητα της Tesla έχουν υψηλές τιμές, το Model 3 -που θα μπορούσε να αγοράσει ο Gates- κοστίζει 40 χιλιάδες δολάρια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Musk κάνει κάτι τέτοιο. Ο επικεφαλής της Tesla αμφισβήτησε την αισιόδοξη στάση του Mark Zuckerberg για την τεχνητή νοημοσύνη το 2017, υποστηρίζοντας ότι δεν κατανοεί καλά το θέμα ο CEO της Facebook.