Οι Κύπριοι της Αμερικής στο πλευρό του νέου Προέδρου

Η κυπριακή παροικία της Αμερικής έστειλε τα συγχαρητήριά της στον Νίκο Αναστασιάδη για την εκλογή του, αλλά και τη διαβεβαίωση ότι θα είναι σύμμαχος στη πλευρό του στον αγώνα για τερματισμό της κατοχής.

«Ο κυπριακός λαός αποφάσισε, δίνοντας την εντολή στον Νίκο Αναστασιάδη, την εντολή να διαχειριστεί τις τύχες του λαού την προσεχή πενταετία. Εμείς ως Κυπριακή Ομοσπονδία και κυπριακή παροικία της Αμερικής προσβλέπουμε σε μίαν στενή συνεργασία με τη νέα Κυβέρνηση για να προωθήσουμε τα προβλήματα που απασχολούν την Κύπρο, στις ΗΠΑ. Θα είμαστε συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο του και, όπως πάντα, συμπαραστάτες του κυπριακού λαού που περνά δύσκολες ημέρες», είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής Πανίκος Παπανικολάου.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Αμερικής Νίκος Μούγιαρης εξέφρασε την ευχή ο νέος πρόεδρος «να προασπίσει με σθένος τα δικαιώματα της Κύπρου και να αξιοποιήσει τους καλύτερους τεχνοκράτες και ειδήμονες που διαθέτει η Κύπρος, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας», επισημαίνοντας τις καλές σχέσεις που διατηρεί ο νέος Πρόεδρος με τις ΗΠΑ

Αναφορά στις δύσκολες καταστάσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος Πρόεδρος, έκανε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Τάσος Ζαμπάς ,σε ό,τι αφορά την οικονομία και την υπογραφή του μνημονίου, αλλά και το Κυπριακό. Έκανε λόγο για την αναγκαιότητα Κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, αλλά και της εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου της Κύπρου γιατί “μόνο αυτό μας δίδει τη δυνατότητα να μεταβάλουμε τη γεωπολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Πρέπει να κάνουμε σοβαρές συμμαχίες στην περιοχή, μέσω των οποίων θα αξιοποιήσουμε και οικονομικά και πολιτικά τα νέα δεδομένα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή», κατέληξε.