Οι διαδικασίες για το τεχνολογικό πάρκο συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς

Σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκκοτρύπη, η κυβέρνηση προχωρεί με ταχείς ρυθμούς στην προετοιμασία των εγγράφων διαγωνισμού για την κατακύρωση του έργου του Τεχνολογικού Πάρκου σε στρατηγικό επενδυτή, μετά από πολλά χρόνια αδράνειας άλλων κυβερνήσεων.

Ο κ. Λακκοτρύπης, σε γραπτή απάντησή του στην Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λεμεσού για το θέμα, επισημαίνει ακόμη ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχει εγκαταλειφθεί η επιλογή του Πεντακώμου, για λόγους εξοικονόμησης πόρων εξετάζεται το ενδεχόμενο εξεύρεσης κατάλληλης κρατικής γης για τη φιλοξενία του Πάρκου.

«Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη ανακίνησε το θέμα της δημιουργίας Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια αδράνειας άλλων Κυβερνήσεων, ολοκληρώνοντας μια Καταρχάς διαδικασία Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, όπου διαφάνηκε έντονο ενδιαφέρον από επενδυτές για την ανάπτυξη του στρατηγικού αυτού έργου», αναφέρει.

Με βάση αυτές τις ενθαρρυντικές ενδείξεις, προσθέτει, «το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού προχωρεί με ταχείς ρυθμούς στην προετοιμασία των εγγράφων διαγωνισμού για την κατακύρωση του έργου σε στρατηγικό επενδυτή». Τα έγγραφα του διαγωνισμού, συμπληρώνει, «αναμένεται να είναι έτοιμα, σύντομα εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί».

Ο Υπουργός Ενέργειας συνεχίζει σημειώνοντας ότι «για σκοπούς εξοικονόμησης πόρων του κράτους σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την αρμόδια Υπουργική Επιτροπή να εξετάσει το ενδεχόμενο εξεύρεσης κατάλληλης κρατικής γης για τη φιλοξενία του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου». Είναι γνωστή, εξάλλου, αναφέρει, «η πολιτική της Κυβέρνησης για εξοικονόμηση χρημάτων από απαλλοτριώσεις γης που έγιναν στο παρελθόν και δεν αξιοποιήθηκαν».

Σε καμιά περίπτωση, διευκρινίζει, «δεν έχει εγκαταλειφθεί η επιλογή του Πεντακώμου, ωστόσο, μελετούνται εναλλακτικές επιλογές που αφορούν κρατική γη, καθαρά και μόνο στη βάση του δημοσίου συμφέροντος».

Εκφράζει παράλληλα εντύπωση για το γεγονός ότι «η Επαρχιακή Επιτροπή ΑΚΕΛ Λεμεσού όχι μόνο δεν χαιρετίζει την προσπάθεια της Κυβέρνηση για ανακίνηση του θέματος ύστερα από τόσα χρόνια αδράνειας, περιλαμβανομένης και της πενταετούς διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ, αλλά αντίθετα προβαίνει σε ανακοινώσεις χωρίς να γνωρίζει ουσιαστικά τα πραγματικά δεδομένα».

Το Υπουργείο, διαβεβαιώνει ο κ. Λακκοτρύπης, «χειρίζεται και αυτό το θέμα με πλήρη διαφάνεια και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου για ενδελεχή ενημέρωση».