Οι αποκρατικοποιήσεις αποτελούν τις άμεσες μεγαλύτερες επενδύσεις στον τόπο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε ομιλία του στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, ανέφερε ότι οι αποκρατικοποιήσεις, αποτελούν τις άμεσες μεγαλύτερες επενδύσεις που μπορούν να γίνουν σε αυτό τον τόπο,  προσθέτοντας πως το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της οικονομίας και του Κύπριου καταναλωτή, δεν μπορούν να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, έναντι των ιδιοτελειών και των αγκυλώσεων.

Ο κ. Νεοφύτου είπε πως “δεν φοβόμαστε να πούμε ότι είμαστε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων” προσθέτοντας πως “άλλο είναι τα συνθήματα και οι ταμπέλες και άλλη η ουσιαστική πολιτική πράξη” και ότι “όλοι θα βγουν κερδισμένοι”.

Διασφαλίζουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων, είπε, δίνοντάς τους επιλογές που τους ικανοποιούν. “Με τον ίδιο τρόπο είχαμε πετύχει και στο παρελθόν την αποκρατικοποίηση των αεροδρομίων. Χωρίς ούτε ένας εργαζόμενος να θυματοποιηθεί και χωρίς ο φορολογούμενος να επιβαρυνθεί έστω ένα σεντ, απέκτησε η Κύπρος αεροδρόμια που αποτελούν την καλύτερη βιτρίνα για τον τόπο”, σημείωσε.

Εδωσε παράδειγμα ότι στην περίπτωση των αεροδρομίων, δόθηκαν στους εργαζομένους τρεις επιλογές -να βρουν από το στρατηγικό επενδυτή τις ίδιες ή καλύτερες συμβάσεις, ένα πλουσιοπάροχο σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης και να μεταφερθούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. “Ολοι θα βγουν κερδισμένοι από αυτή την διαδικασία”, είπε.

Το ίδιο, σημείωσε, θα γίνει και με τις τηλεπικοινωνίες, το ίδιο θα γίνει και με τα λιμάνια μας, χωρίς το κράτος να χάνει την κυριότητα.

“Το δημόσιο καλό, δεν είναι προνόμιο των συμφερόντων κανενός. Φτάνει πια να θυσιάζεται ο τόπος, για να μην γίνεται καμία αλλαγή προς την σωστή κατεύθυνση. Τελεία και παύλα”, είπε.

Εκφράζοντας τη θέση του στην συνεδρία του ΠΓ, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης είπε πως συμφωνεί με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ.

“Βεβαίως και θα συμφωνήσω, χωρίς να είμαστε απόλυτοι ούτε δογματικοί. Από 40 τόσους δημόσιους οργανισμούς, προωθούνται προς αποκρατικοποίσηη ένας ή δύο, αλλά κάποιοι είναι δογματικοί επειδή για την περίπτωση της ΑΗΚ αυτό που η Κυβέρνηση επιχειρεί είναι μια μελέτη, μια ανεξάρτητη επιστημονική μελέτη για να υποβοηθηθεί η λήψη αποφάσεων να εξεταστούν διάφορα ενδεχόμενα όχι στην βάση δογματισμών ή προειλημμένων αποφάσεων αλλά με βάση δεδομένων”, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Θέλω, συνέχισε, να εκφράσω τον προβληματισμό μου γιατί θεωρώ απαράδεκτο κάποιοι να απειλούν να κατεβάσουν το διακόπτη στην οικονομία της Κύπρου επειδή επιχειρούμε να πραγματοποιήσουμε μια μελέτη ειδικά αυτή την κρίσιμη κομβική στιγμή για την οικονομία και τον τόπο μας.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου είπε πως “αυτό το κόμμα έπραξε και πράττει ότι είναι για το συμφέρον του πολίτη και του τόπου”.

Ανέφερε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ή από την ημέρα που ο ΔΗΣΥ ανέλαβε την διακυβέρνηση υπάρχει “μια καλοσχεδιασμένη προπαγάνδα εφ` όλης της ύλης που ισοπεδώνει ό,τι είναι μεγάλη επιτυχία και φουσκώνει ό,τι μπορεί να είναι ελάχιστο λάθος ή παρατυπία”.

Τόνισε πως υπήρχαν σημαντικές επιτυχίες. “Σηκώσαμε αυτή την χώρα, την στήσαμε και την κρατάμε όρθια”, είπε.

“Αυτό το κόμμα γλύτωσε τον τόπο από μια ολική χρεοκοπία, κράτησε όρθιο το κοινωνικό κράτος”, συμπλήρωσε.