Χάσικος: Οι λόγοι της αναπομπής αναφέρονται με σαφήνεια στην επιστολή του Προέδρου

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, σε απάντηση του σε απάντησή του σε ανακοινώσεις κομμάτων για την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας του «Περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικού) (Αρ.4) Νόμου του 2015, αναφέρει ότι η  Νομοθεσία την οποία ψήφισε η Βουλή, παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, και έκδηλα προβλήματα διάκρισης μεταξύ πολιτών, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις τους με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

«Οι λόγοι της αναπομπής αναφέρονται με σαφήνεια στην επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Πρόεδρο της Βουλής με ημερ. 3/4/2015. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ζητήσει και τη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα, προτού προβεί σε αυτήν την αναπομπή. Μεταξύ άλλων, η Νομοθεσία την οποία ψήφισε η Βουλή, παρουσιάζει και έκδηλα προβλήματα διάκρισης μεταξύ πολιτών, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις τους με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα”, διεκρινίζει ο Υπουργός Εσωτερικών.

Αναφέρει, επίσης, ότι ο ίδιος θα παραστεί, εκ μέρους της Κυβέρνησης, στη συνεδρία των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών, την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Απριλίου, κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα της αναπομπής του Νόμου και θα καταθέσει ενώπιον της Βουλής τις θέσεις, σκέψεις και εισηγήσεις της Κυβέρνησης για το πώς μπορούμε να διαχειριστούμε αυτό το θέμα.

“Η προστασία των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, είναι και έγνοια της Κυβέρνησης. Άλλο, όμως, τα ‘θέλω’ μας και άλλο το κατά πόσο αυτά τα ‘θέλω’ συνάδουν με το Σύνταγμα και τη Δανειακή Σύμβαση», καταλήγει ο κ. Χάσικος.