Οικολόγοι: Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει στη διαχείρηση της πανδημίας

Αποτυχημένη η διαχείριση της πανδημίας, τόνισε σεδήλωσή της η υποψήφια βουλεύτρια Πάφου με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Μαρία Νεοκλέους Πεττεμερίδου

Η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κύπρο – που αγγίζει σχεδόν τα 1000 θετικά δείγματα την ημέρα – προκαλεί έντονη ανησυχία. Είναι πολύ σημαντικό να τηρήσουμε όλοι μας μια συνετή και υπεύθυνη στάση, ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα.

Οι κλίνες και τα δημόσια νοσοκομεία ασφυκτιούν με τις εισαγωγές νοσηλευόμενων από κορωνοϊό, ενώ μειώνεται η δυνατότητα τους να περιθάλψουν ασθενείς χωρίς κορωνοϊό. Δυστυχώς, οι αρμόδιοι φορείς από πέρσι που ξέσπασε η πανδημία έμειναν άπραγοι, χωρίς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προετοιμάσουν τα νοσοκομεία για το ενδεχόμενο πιθανής αυξημένης έξαρσης κρουσμάτων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε πως είναι σημαντικό αυτή τη δύσκολη στιγμή, ο κρατικός μηχανισμός να προστατεύσει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και τις επιχειρήσεις, αλλά και τους τομείς που πλήγηκαν ανεπανόρθωτα από την πανδημία.

Ένα νέο “lockdown” θα φέρει ακόμα περισσότερα προβλήματα, γι’ αυτό η Κυβέρνηση αναμένουμε πως θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη να στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά όσους επηρεάζονται από την πανδημία.

Δυστυχώς – χωρίς καμιά αντιπολιτευτική διάθεση – διαπιστώνουμε ότι και σε αυτό το κρίσιμο και σημαντικό θέμα η κυβέρνηση έχει αποτύχει.