Οικολόγοι για Πύλη Εμβολιασμού: Ποιος θα αναλάβει επιτέλους τη πολιτική ευθύνη;

Τραγική, για ακόμη μια φορά, η κατάσταση με την Πύλη εμβολιασμού. Ποιος θα αναλάβει επιτέλους την πολιτική ευθύνη; Διερωτάται σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

Η ανακοίνωση:

Για ακόμη μια φορά η διαδικτυακή Πύλη Εμβολιασμών κατέρρευσε (πριν καν ανοίξει) με τους πολίτες και τους επαγγελματίες υγείας να εκφράζουν τη δικαιολογημένη δυσχέρεια τους. Η έλλειψη προγραμματισμού και σωστής οργάνωσης, αλλά και τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζει η πύλη εμβολιασμού καθυστερούν το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Και αντί η Κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα που δημιουργεί η ίδια με την έλλειψη επαγγελματισμού και προγραμματισμού, ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες και στους εργαζομένους στις υπηρεσίες υγείας.

Φαίνεται ότι ένα και πλέον χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με τη διαχείριση της. Τεχνικά προβλήματα που θα έπρεπε εδώ και καιρό να εξεταστούν και να επιλυθούν για να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία των πολιτών, δυστυχώς ακόμη και σήμερα – μετά από πολλές αποτυχίες – εξακολουθούν να υφίστανται.

Ευελπιστούμε οι νέες τεχνικές λύσεις που έχουν εξευρεθεί να εφαρμοστούν καθολικά, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία εμβολιασμού, χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Ουδείς όμως αναλαμβάνει τις ευθύνες του και ο μόνος χαμένος στο τέλος της μέρας είναι ο απλός πολίτης που επιζητεί την κανονικότητά του. Όμως σε μια κανονική χώρα κάποιοι που κάθονται στις πολυθρόνες των πολιτικά προϊστάμενων θα είχαν ήδη παραιτηθεί.