Οικολόγοι: Έρευνα για το Συνεργατισμό: Θα μιλήσει η δικαιοσύνη επιτέλους;

Το Κίνημα Οικολόγων χαιρετίζει το διορισμό ποινικών ανακριτών από το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, για τα πεπραγμένα στο Συνεργατισμό. Ως Κίνημα έχουμε εκφράσει πολλές φορές τη θέση μας για διαφάνεια αλλά και τιμωρία όσων έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο για την οικονομική καταστροφή της χώρας μας.

Τα όσα διαδραματίζονται τους τελευταίους μήνες, με τα σκάνδαλα να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο, έχουν δυναμώσει την απαίτηση των πολιτών για απονομή δικαιοσύνης. Ως Οικολόγοι ζητούμε να γίνει σεβαστή από την πολιτεία αυτή η λαϊκή απαίτηση.

Το γεγονός ότι για μια σειρά από υποθέσεις που αφορούν το σκάνδαλο της οικονομίας έχουν διοριστεί ποινικοί ανακριτές, είναι θετικό. Δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε όμως και την ανησυχία μας, γιατί κατά καιρούς έχουν δημιουργηθεί πολλές επιτροπές και πολλές υποθέσεις έτυχαν διερεύνησης χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αναμένουμε ότι δεν θα σταλεί και αυτό το πόρισμα στις ελληνικές καλένδες και ότι κάποιοι που από ότι φαίνεται εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους για να έχουν προνομιακή μεταχείριση, θα λογοδοτήσουν. Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να μιλήσει, και να μιλήσει “ορθά κοφτά” και ξεκάθαρα.

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ