Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου ενόψει Τρόικας

Τα κεφάλια μέσα και τρέχουμε”. Με αυτή τη φράση οδηγό επιστρέφει η δικομματική κυβέρνηση στην αρένα με τα προβλήματα, μετά από μια εβδομάδα χαλάρωσης.

Η σύσκεψη στο Μαξίμου διήρκεσε περί τις δυόμισι ώρες.

Βγαίνοντας από το Μέγαρο ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι συζητήσαμε τις εκκρεμότητες όλων των υπουργείων ως προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει.

Αναφορικά με το υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης, είπε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν και ότι δεν αλλάζει τίποτα στον σχεδιασμό. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η δουλειά που μας περιμένει είναι πολλή δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτη βγαίνοντας από τη σύσκεψη.

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι διπλός, να δώσει αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα και να αναπτύξει προϋποθέσεις για τα ζητήματα της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε μια τεχνική συζήτηση για όλα τα θέματα.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας είχε μπροστά του ένα φάκελο με τα προαπαιτούμενα ανά υπουργείο και τον οποίο και διάβαζε για να ελέγξουν σε ποιο σημείο είναι οι προετοιμασίες.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να είπε ότι έχει παραλάβει από όλα τα υπουργεία καταλόγους για το θέμα της μετακίνησης των υπαλλήλων ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την κάλυψη των δεσμεύσεων, από την πορεία του έργου των υπουργών και τους είπε ότι παρότι είναι ακόμα καλοκαίρι πρέπει να επισπεύσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει ώστε να αρχίσουμε σταδιακά να κεφαλαιοποιούμε πολιτικά το θετικό μας έργο.

Όσον αφορά το θέμα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε ότι οι πλειστηριασμοί είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα το οποίο θα το δει προσωπικά και ότι δεν μπορεί να γίνει βιαστική συζήτηση.