Οδηγίες για ποινικές ανακρίσεις στην Κεντρική Τράπεζα

«Δόθηκαν σήμερα στην Αστυνομία οδηγίες να ξεκινήσει ποινική ανάκριση για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών αδικημάτων που αφορούν, πρώτον, τη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων από την ΚΤ, που ήταν  εξάλλου και δημόσια τοποθέτηση του ίδιου του Διοικητή της ΚΤ, πλαστογραφία, ενδεχομένως, εγγράφων, εξαπάτηση, ενδεχομένως, μελών του ΔΣ της ΚΤ αλλά και βεβαίως για διάπραξη οποιονδήποτε άλλων αδικημάτων που αφορούν τα πιο πάνω πρόσωπα και ενδεχομένως και τρίτους»,

Ο βοηθός γενικός Εισαγγελέας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, έδωσε σήμερα γραπτές οδηγίες στον αρχηγό Αστυνομίας για να ξεκινήσουν ποινικές ανακρίσεις για όλα τα ζητήματα που εγέρθηκαν τις τελευταίες μέρες για την Κεντρική Τράπεζα.

Οι ανακρίσεις θα αφορούν τόσο τις καταγγελίες του Διοικητή Πανίκου Δημητριάδη για τη διαρροή απορρήτων εγγράφων, όσο και τις καταγγελίες συμβούλων για πλαστογραφία εγγράφων.

Η έναρξη των ανακρίσεων θα ανακοινωθεί εντός ολίγου από τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου.

Να σημειωθεί επίσης ότι αύριο αναμένεται να συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής για να συνεχίσει τη συζήτηση του θέματος που προέκυψε με τον πρόσθετο όρο στο συμβόλαιο της Alvarez & Marsal για «success fee», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μέλη του Συμβουλίου προτίθενται να εγείρουν και θέμα παραίτησης του Διοικητή, Πανίκου Δημητριάδη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δημητριάδης απέδωσε τα δημοσιεύματα για τη συμφωνία της Τράπεζας με την Alvarez & Marsal είτε σε ενορχηστρωμένη προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση, είτε σε εξυπηρέτηση συμφερόντων του ξένου οίκου.