Αυστραλία: Νεκρός ο χειριστής πυροσβεστικού αεροσκάφους

Ένας 43χρονος χειριστής πυροσβεστικού αεροσκάφους σκοτώθηκε όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη στη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στη Αυστραλία, ανακοίνωσε αξιωματούχος.

Το πυροσβεστικό αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στην Ουλαντούλα, που βρίσκεται σε απόσταση 225 χιλιομέτρων νοτίως του Σίδνεϊ. “Υποστήκαμε μία τεράστια τραγωδία σε ένα από τα μέτωπα της πυρκαγιάς σήμερα. Πρόκειται για μία τραγωδία για την κοινότητα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αλλά κυρίως είναι μία τραγωδία για την οικογένεια αυτού του ανθρώπου”, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας δασοπυρόσβεσης της περιοχής Σέιν Φιτζσίμονς.

Η ταυτότητα του θύματος δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα. Ο χειριστής που σκοτώθηκε ήταν ο μοναδικός επιβαίνων στο αεροσκάφος. Την ίδια ώρα, ο στρατός δέχεται έντονες επικρίσεις γιατί ευθύνεται για μία από τις μεγάλες πυρκαγιές που έκαψε ολοσχερώς τρία σπίτια και 500.000 στρέμματα στην περιοχή Στέιτ Μάιν. Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι για την πυρκαγιά ευθύνονται στρατιώτες οι οποίοι έκαναν εκπαιδευτική άσκηση με εκρηκτικές ύλες.