Ξεκίνησε η διαδικασία εκταφής οστών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

Ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία εκταφής στον χώρο του παλαιού Νοσοκομείου Αθαλάσσας, για την εξεύρεση οστών από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου από την τουρκική αεροπορία στις 20 Ιουλίου του 1974.

Συνολικά στο σημείο βρίσκονται θαμμένοι 31 άνθρωποι εκ των οποίων οι 28 είναι Ε/κ και οι 3 Τ/κ. Στο χώρο αυτό βρίσκεται κτισμένο το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και η ακριβής τοποθεσία όπου σήμερα άρχισαν οι εκταφές, είναι κοντά στους χώρους των πλυντηρίων.

Η ύπαρξη οστών διαφάνηκε μέσω αρχικής διερευνητικής εκταφής. Σήμερα άρχισε η διαδικασία που μπορεί να πάρει έως και 4 εβδομάδες. Τα οστά είναι σε καλή κατάσταση και μπορούν να δώσουν γενετικό υλικό. Το χώρο επισκέφθηκε το πρωί ο Επίτροπος Φώτης Φωτίου ο οποίος ενημερώθηκε από τον Ξενοφώντα Καλλή και τους συνεργάτες του, για τα βήματα που θα ακολουθηθούν. Ο κ. Καλλής είναι ο συντονιστής της εκσκαφής, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανθρωπιστικών Θεμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών, και ο άνθρωπος που γνωρίζει όσο λίγοι τόσες λεπτομέρειες για την τραγική αυτή πτυχή του Κυπριακού.