Μαλάς: Δημόσια υγεία υπό κατάρρευση παραδίδει ο Νίκος Αναστασιάδης

Σε ανακοίνωση του το εκλογικό επιτελείο του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατία, Σταύρου Μαλά, αναφέρθηκε στις παραιτήσεις ιατρών από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσία.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανακοίνωση “μετά και τις πρόσφατες παραιτήσεις, ανέρχονται σε τρεις οι εντατικολόγοι που μέσα σε ενάμιση χρόνο έχουν παραιτηθεί από το δημόσιο τομέα και ειδικότερα από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λευκωσίας. Οι τελευταίες παραιτήσεις έρχονται να προστεθούν στους δεκάδες άλλους γιατρούς που έφυγαν από τα δημόσια νοσηλευτήρια. Αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των αποτελεσμάτων της απαξίωσης της δημόσιας υγείας από την κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ που έφερε τα δημόσια νοσηλευτήρια σε κατάσταση κατάρρευσης. Aυτά παραδίδει ο Νίκος Αναστασιάδης. Μόνο όταν φύγει αυτή η κυβέρνηση από την εξουσία, θα γίνει εφικτή μια σύγχρονη, αποτελεσματική, προοδευτική και κοινωνικά ευαίσθητη πολιτική για τη δημόσια υγεία και θα αναστηλωθούν τα δημόσια νοσηλευτήρια”.

Ο Σταύρος Μαλάς θα είναι ο Πρόεδρος που θα εφαρμόσει το Γενικό Σύστημα Υγείας, όπως έχει σχεδιαστεί και ψηφιστεί, χωρίς παλινδρομήσεις και αναβολές, στη βάση ενός μονοασφαλιστικού συστήματος το οποίο θα εδράζεται σε ισχυρές δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών υγείας με ταυτόχρονη ουσιαστική συμμετοχή των ιδιωτικών δομών. Η κυβέρνηση του Σταύρου Μαλά θα είναι αυτή που θα αυξήσει τις δημόσιες επενδύσεις στον τομέα της Υγείας μέχρι να φτάσουν στο επίπεδο δαπανών των προηγμένων χωρών της ΕΕ. Μέχρι την πλήρη εφαρμογή του ΓΕΣΥ, τα ποσά που εισπράττονται από τα νοσήλια στα δημόσια νοσηλευτήρια και τις εισφορές των δημοσίων υπαλλήλων θα επιστρέφουν στα δημόσια νοσηλευτήρια ως επένδυση και δεν θα καταλήγουν σε τομείς εκτός της υγείας.

Ο Σταύρος Μαλάς έχει τη γνώση, την εμπειρία, τη βούληση και το σχέδιο για να γίνουν αυτά πραγματικότητα”.