Ξέφυγαν απο τον “γκρεμό” οι ΗΠΑ- Ο Ομπάμα υπέγραψε το νομοσχέδιο

Γλίτωσαν για μια ακόμη φορά το «γκρεμό» οι ΗΠΑ καθώς ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε σήμερα το νομοσχέδιο για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού», όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο. Σήμερα τα ξημερώματα τη συμφωνία ενέκρινε και η Βουλή των Αντιπροσώπων έτσι ώστε και τα δύο Σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου να δίνουν τη θετική τους «ψήφο» και τη στήριξή τους στον πρόεδρο των ΗΠΑ.Η εξέλιξη αυτή, μόλις δύο μήνες έπειτα από την πρόσφατη επανεκλογή Ομπάμα, αποτελεί νίκη του στον τομέα της φορολογικής πολιτικής. Σαν αποτέλεσμα, η επιδίωξή του για κατάργηση των φορολογικών δώρων που η κυβέρνηση Μπους είχε προσφέρει προς τους πλουσιότερους Αμερικανούς φορολογουμένους, θα γίνει πραγματικότητα.

Ως εκ τούτου, θα επιβαρυνθούν φορολογικά τα ζευγάρια που κερδίζουν περισσότερα από 450.000 δολάρια ετησίως ενώ, αντιθέτως, τα χαμηλότερα εισοδήματα δεν θα επηρεαστούν.

Η αποτροπή του ανοίγματος του δημοσιονομικού γκρεμού αποτελεί ανάπαυλα στις αναμετρήσεις που θα έλθουν κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους σχετικά με την αύξηση του ανωτάτου ορίου του δημοσίου χρέους ανάμεσα στον Λευκό Οίκο και τους συντηρητικούς του Κογκρέσου.

Τέλος, ο Ομπάμα προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί το θέμα και ζήτησε «λιγότερους μελοδραματισμούς» στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις.