Η αλβανική μαφία, οι πληροφοριοδότες, οι κωδικοί και το δίκτυο με τους αστυνομικούς

«Eίχαμε γνωρίσει τους αξιωματικούς της Δίωξης Ναρκωτικών στον Βόλο και το Αγρίνιο- είναι ήδη κατηγορούμενοι στην υπόθεση, – από άλλους ένστολους στην Θεσσαλονίκη και στα Γιαννιτσά».

Οι δύο Αλβανοί, 30 και 36 ετών, μέλη της μαφίας που διακινούσε ναρκωτικά, με τη βοήθεια τριών αστυνομικών, ήταν αποκαλυπτικοί στις καταθέσεις τους…

Εδώ και δύο χρόνια, είχαν γνωρίσει δεκάδες αστυνομικούς σε όλη την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τους, τουλάχιστον σε πρώτη φάση ως πληροφοριοδότες.

 Κάποιοι από τους αστυνομικούς όμως φαίνεται πως ξεπέρασαν αυτό το στάδιο και ξεκίνησαν το αλισβερίσι με τα μέλη της αλβανικής μαφίας… Είναι αυτοί που ψάχνει τώρα η αστυνομία, καθώς, εκτός από τις μαρτυρίες των Αλβανών κακοποιών, υπάρχουν και άλλα στοιχεία περί εμπλοκής και άλλων αστυνομικών στο κύκλωμα.

Η πρώτη επαφή μελών της αλβανικής μαφίας με ένστολους έγινε στη Θεσσαλονίκη. Άρχισαν να δίνουν πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή… Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν συναδέλφους τους σε άλλες πόλεις ότι είχαν σύνδεσμο με μαφιόζους που έδιναν σίγουρες πληροφορίες… και το δίκτυο οργανώθηκε. Οι έμποροι έπαιρναν ως αντάλλαγμα ευνοϊκή μεταχείριση και οι αστυνομικοί έμπαιναν βαθύτερα στα κυκλώματα διακίνησης με αρκετές μάλιστα επιτυχίες. Στη σκοτεινή πλευρά όμως είχαν μετατραπεί σε συνεργούς έναντι οικονομικής ανταμοιβής.Οι συνδιαλλαγές γίνονταν με  κωδικές ονομασίες, αναφερόμενα στις ναρκωτικές ουσίες για ευνόητους λόγους…«Ντομάτες», «γάλα», «άχυρο», «σανό», τριφύλλι», «καραμέλες» «τυρί» «ανταλλακτικά», «λάστιχα», «cd θρίλερ», είναι κάποιες από τις συνθηματικές λέξεις που χρησιμοποιούσαν κατά τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν μεταξύ τους.

Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες καταγράφεται η συμμετοχή των αστυνομικών στην κάλυψη που παρείχαν στους εμπόρους ναρκωτικών. Αστυνομικός που συνελήφθη για την υπόθεση και αποκαλείται με το ψευδώνυμο «Μαύρος», συζητάει με έτερο «ηγετικό» στέλεχος του κυκλώματος, 34 ετών, και εμφανίζεται πρόθυμος να παράσχει κάλυψη μαζί με το «συνεργείο» του κατά τη μεταφορά ποσότητας ναρκωτικών .

Αστυνομικός: «Άρχοντα να σε πάρω εγώ το απόγευμα από άλλο τηλέφωνο».

34χρονος: «Όχι …θέλω να μου δώσεις μία καραντί με τα παιδιά μέχρι από το Τελωνείο μέχρι κάτω με το τέτοιο και με τι λεφτά. Τώρα απαντάμε ή παίρνουν άλλο συνεργείο”.

Αστυνομικός: «Θα σε πάρω εγώ τηλέφωνο το απόγευμα, Τώρα δεν μπορώ”,λέει και κλείνει το τηλέφωνο καθώς καταλαβαίνει ότι η συνομιλία παρακολουθείται.