Ν. Παπαδόπουλος: Αντικείμενο έρευνας οι χειρισμοί του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Ο κ. Πανίκος Δημητριάδης να έχει το θάρρος να κατονομάσει αυτούς που υπονόησε ότι διαφωνούν με τους χειρισμούς του, επειδή «ανησυχούν για τις δυο έρευνες» που διεξαγάγει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, τον καλεί ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Αυτός που έχει πολιτικοποιήσει το θεσμό του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι ο ίδιος ο κύριος Δημητριάδης αφού, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα , συμπεριφέρεται ως βασικός εκφραστής της κομματικής προπαγάνδας που προσπαθεί να πείσει ότι «για όλα φταίνε οι τράπεζες και η Κυβέρνηση δεν φταίει σε τίποτα».

Τόσο ο κ. Δημητριάδης όσο και οι χειρισμοί του «θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας που θα διεξαγάγει η Βουλή των Αντιπροσώπων, σε σχέση με τις παραδοχές, τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις, που έχουν οδηγήσει σε μη-βιώσιμα ύψη το ποσό στήριξης των τραπεζών και του συνεργατισμού» τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος και χαρακτηρίζει «ερασιτεχνικό» τον  τρόπο με τον οποίο η Κεντρική Τράπεζα χειρίζεται αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, γεγονός που διαφαίνεται ξεκάθαρα από το ότι «κάθε μέρα ψάχνουν να βρουν νέους εμπειρογνώμονες για να υπολογίσουν το ποσό στήριξης του τραπεζικού συστήματος….».

Η ζημιά ήδη έχει γίνει, εκτιμά ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, προβλέποντας ότι το ποσό στήριξης για τις τράπεζες θα καταστήσει μη βιώσιμο το δημόσιο χρέος της Κύπρου και ζητάει πρωτοβουλίες για τον περιορισμό του… «αν θέλουμε να αποφύγουμε κούρεμα του Κυπριακού χρέους και να διαλυθεί η Κύπρος ως χρηματοπιστωτικό κέντρο,  αν θέλουμε να αποφύγουμε τις ιδιωτικοποιήσει και αν δεν θέλουμε να αλλάξουμε το μοντέλο της οικονομίας μας και να μπούμε σε μια ύφεση που θα διαρκέσει δεκαετίες, τότε αυτή πρέπει να καταστεί κοινή προσπάθεια όλων» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.